Zobacz pełną wersję : Bębny hamulcowe
Postanowiłem sprawdzić stan klocków hamulcowych i po zdjęciu tylnych kół zamurowało mnie :coo2: ponieważ byłem przekonany że powinny tam być tarcze hamulcowe a okazało się że są bębny, auto to wersja z USA, czy wszystkie modele tak mają czy tylko te z USA
Nie wiem czy wszystkie ,ale ja mam tył i przód tarczowe i myslę ,że tak mają wszystkie wersje europejskie.
Nie chcę wsadzać "kija w mrowisko",ale wersje amerykańskie są od europejskich sporo do tyłu np hamulce ,nagrzewnice i jeszcze kilka elementów.
Nie chcę wsadzać "kija w mrowisko",ale wersje amerykańskie są od europejskich sporo do tyłu np hamulce ,nagrzewnice i jeszcze kilka elementów
nie masz racji, wersja Si technologicznie jest lepsza niz Type-R FN2
Co do amerykanskiego 1.8 to takze nie jest tak do konca, ze europejczyk jest lepszy. Kolega od bebnow ma zapewne podstawowa wersji LX i dlatego tak jest. Wersja EX ma z tylu tarcze (tak jest w coupe i pewnie w sedanie podobnie)
Tak jak napisałem nie chcę moją odpowiedzią wzbudzić dyskusji czy lepsza ameryka czy europa.Ale faktem jest ,że poza jakimiś wyjątkami wersje amerykańskie są dużo gorsze "jakosciowo".Mają słabsze hamulce ,słabsze zawieszenie i poza tym ,że są najczęściej lepiej wyposażone ,niezbyt nadaja się na "nasze drogi czytaj zakręty".
Mam w firmie 2 subaru forester.Jeden z 2000r kupiony w polsce 2l i sciągany z usa 2,5XT z 2006r.I ten "polak" ma o niebo lepsze hamulce i tak jak napisałem wczesniej o wiele wydajniejszą nagrzewnicę i jak pojechałem z tym do serwisu (bo szefowej było "zimno") zapytali najpierw jaka wersja usa czy polska i jeśli usa to tak ma być !
Mamy też Audi A4 1,8T z usa i mimo ,że jest "wypasiony" to hamulce ma tragiczne.
Nie chcę oceniać całej motoryzacji usa ,ale piszę to co znam z własnych doświadczeń
Pozdrawiam