PDA

Zobacz pełną wersję : Kierownica DC2 do EH6 - pytanie...

martin1988
03-05-14, 14:58
Witam,

Mam pytanie bo w nigdzie indziej nie znalazłem odpowiedzi. Brat zakupił po okazyjnej cenie kierownicę od Integry DC2 a jest posiadaczem EH6. Po rozebraniu kiery w Del Sol'u okazało się, że kołnierz od taśmy SRS ma otwory montażowe w innych miejscach i lipa. Wiem, że kołnierz z taśmą musi ustawiony strzałką do góry. Ktoś przerabiał temat przekłądki kierownicy? Czy to w ogóle podejdzie? Z góry dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

Maskunt
03-05-14, 19:55
Jeśli wieloklin pasuje (a powinien), to złóżcie to po prostu na taśmie z solki. Może być konieczność przerobienia wtyczki i tyle. Nie włączajcie zapłonu bez podłączonej poduszki, bo trzeba będzie komputer SRS restartować żeby błędu się pozbyć. Nic wielkiego ale upierdliwe.

martin1988
04-05-14, 13:15
Dzięki Kolego :) Kwestia tylko tego kołnierza z taśmą - jest na nim strzałka do góry, czyli powinna być montowana tylko właśnie w tej pozycji. Czy można to delikatnie nagiąć :confused: ? O wtyczce wiem i po prostu wyjmę piny z jednej i włożę do drugiej. Przy jakiejkolwiek ingerencji w SRS ZAWSZE trzeba odłączyć akumulator i odczekać min. 3 minuty :D

Tompro
04-05-14, 16:07
Podejdzie. Strzałka jest po to, aby montować ją tak, żeby się taśma nie urwała przy skręcaniu kierownicą. Mam u siebie w EJ2 już sporo czasu kierę z DC2 i jest ok, po zamontowaniu taśmy na skos.

martin1988
04-05-14, 20:19
Bardzo dziękuję za info :D Już zamontowana po lekkich modyfikacjach. Sprawdzałem czy właśnie starczy taśmy w obie strony po zamontowaniu na skos i jest OK. Jeszcze raz dzięki. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to na PW bo teraz już wiem wszystko. Temat do zamknięcia.