Zobacz pełną wersję : protect - jaka przyczyna?
Miałem wzmacniacz Magnat The Rock 400 , teraz mam Magnat G.L.A.D.I.A.T.O.R Classic 360, głonsniki z przodu Vibe SE-K60 + Vibe SE-K10 i skrzynka JBL gto 1260br.. na starym wzmaku była podłączona tylko skrzynka i dawałem w skali radia do konca głosność i było wszystko ok.. teraz jak dam do powiedzmy 35 to wlącza sie protect i musze radio wylączyc i wlączyc i gra znowu.. jaka moze byc przyczyna ?
przegrzewa się wzmacniacz. Magnaty to lubią - szczególnie classicki
Kup coś mocniejszego i będzie się wyrabiać, nie będzie takich akcji :)
tego kupilem bo mialem okazje ale jednak do mnie za slaby xD
hym.. przegrzewa sie ? bo to sie dzieje jak przekrocze jakis punkt na skali glosnosci to odrazu "pyk" .. a jak by sie przegrzewał to nie był by cieply :D? bo on jest zimny jak by był wylączony heh
Przegrzewa się i właśnie dlatego się wyłącza żeby się nie spalił.
ale hym.. sorki ze mecze ale nie kminie :D
przy basie nastawionym na 0 , i głosności 30/60 gra normalnie..
jezeli bas zwiększe i dam głosność na 30 to odrazu wylącza sie wzmak.. to tak odrazu przegrzewa?
moge cos z tym zrobic:? bo nowy bedzie dopiero po wakacjach..:(
jezeli bas zwiększe i dam głosność na 30 to odrazu wylącza sie wzmak.. to tak odrazu przegrzewa?
moze miec uszkodzony czujnik termiczny i wtedy gdy czuje lekkie przeciazenie to odrazu go wylącza, albo poprosty ten typ tak ma.
moze miec uszkodzony czujnik termiczny i wtedy gdy czuje lekkie przeciazenie to odrazu go wylącza, albo poprosty ten typ tak ma.
na dniach przerabialem podobny problem tylko ze wzmakiem DLS zreszta opisane nizej
wzmak dzialal pod zasialczem nastawnym w domu a pod akumulatorem juz nie bo mial za duzy pobor pradu i wlaczal sie protect upalily sie dwie koncowki mocy takze u ciebie moze byc to samo.
sprawdz jeszcze glowny bezpiecznik przy aku ostatnio mialem juz drugi przypadek ze bezpiecznik jest dobry nie spalony ale przy wlaczonym wzmaku dawal niecale 5V takze moze brakuje mu pradu?? nie zaszkodzi sprawdzic pozdr
na dniach przerabialem podobny problem tylko ze wzmakiem DLS zreszta opisane nizej
wzmak dzialal pod zasialczem nastawnym w domu a pod akumulatorem juz nie bo mial za duzy pobor pradu i wlaczal sie protect upalily sie dwie koncowki mocy takze u ciebie moze byc to samo.
sprawdz jeszcze glowny bezpiecznik przy aku ostatnio mialem juz drugi przypadek ze bezpiecznik jest dobry nie spalony ale przy wlaczonym wzmaku dawal niecale 5V takze moze brakuje mu pradu?? nie zaszkodzi sprawdzic pozdr
przesterowany najprawdopodobniej - czyli za duży sygnał na wejściu
przesterowany najprawdopodobniej - czyli za duży sygnał na wejściu
macst, sprawdzic ale oc dokladniej?
emg, a co z tym zrobic zeby to jakos dopasowac/zmniejszyc? czy to wogle mozliwe:D? bo mam takie samo wrazenie.. po podgłosnieniu.. wlasnei jak dostaje hym " więcej dzwieku" nagle pada.. i jak gra ciszej.. a jest kawałem z większym basem to w momencue uderzenia basu jak by na ułamek sekundy wzmak sie wylacza.. troche to irytujące :D
pierdyknij sobie kondensator
zeby zmniejszyc sygnal na wejsciu?
spiddy napisał:
a co z tym zrobic zeby to jakos dopasowac/zmniejszyc? czy to wogle mozliwe:D? bo mam takie samo wrazenie.. po podgłosnieniu.. wlasnei jak dostaje hym " więcej dzwieku" nagle pada.. i jak gra ciszej.. a jest kawałem z większym basem to w momencue uderzenia basu jak by na ułamek sekundy wzmak sie wylacza.. troche to irytujące :D[/quote]
Jezeli w chwili dużego udezenia basu słychać jakby przycichnięcie go to wtedy kondensator pomoże bo zapobiegnie on nadmiernemu spadku napiecia a jeżeli chodzi o zmniejszenie sygnału na wyjsciu to przecierz jezeli radio ma sterowanie subwooferem to wystarczy w ustawieniach pokombinować i powinno być dobrze.