PDA

Zobacz pełną wersję : Hoda civic 1.3

maro25w
20-05-08, 10:54
Witam mam taki problem,honda nie pali na jeden tłok.Pozostałe trzy działają poprawnie.Na niskich i wysokich obrotach bez zmian.Wymienione świece,kable WN,kopułka,palec,sprawdzone wężyki podciśnieniowe(raczej wszystkie sprawne),zmerzone ciśnienie na tłokach(w każdym takie samo).Proszę o pomoc bo już skończyły mi się pomysły.

lightoman
20-05-08, 23:18
wygląda na to ze elektryka w porządku. Teraz oblukaj sprawę paliwa czy dochodzi.

CIV85
20-05-08, 23:54
Witam mam taki problem,honda nie pali na jeden tłok.Pozostałe trzy działają poprawnie.Na niskich i wysokich obrotach bez zmian.Wymienione świece,kable WN,kopułka,palec,sprawdzone wężyki podciśnieniowe(raczej wszystkie sprawne),zmerzone ciśnienie na tłokach(w każdym takie samo).Proszę o pomoc bo już skończyły mi się pomysły.

nie moze byc w kazdym takie samo jesli pracuje tylko na trzy bo jak by w wszystki 4 bylo takie smao to powinnien pracowac na 4 .a moze tak powiedz mi czy kopci na szarawo i czy wody ci nie ubywa bo jelsi sprawdziles wszystko tak jak napisales i jest oki to jeszcze zostala uszczelka pod glowica jest wydmuchana dostaje sie woda to tloka i *****o pracuje na niego

maro25w
21-05-08, 08:05
Ciśnienie sprawdzałem w taki sposób,że wykręciłem wszystkie świece wkręciłem ten przyrząd(nie wiem jak się on fachowo nazywa)gaz do spodu i kreciłem silnikiem.Na każdym tłoku dobił do ponad 12,wiec jest chyba dobrze.Auto nie kopci na szaro.Nie rozumiem"czy wody ci nie ubywa ".Właśnie obawiam się tej uszczelki pod głowicą,ale najpierw wolę wszystko posprawdzać.Jeśli chodzi o paliwo to go napewno dostaje(przynajmniej na te trzy pracujące tłoki).Co ciekawe robiłem takie eksperymenty,że wstrzykiwałem mu trochę bęzyny bezpośrednio na tłoka i wtedy zaczą pracować i spalać paliwo.