Zobacz pełną wersję : Rozrząd do em2 polift EX(usa) D17A2
Witam
Mam do wymiany rozrząd.
Gdzie najtaniej kupię komplet -pompa-pasek-napinacz?
Czy silnik w hondzie FR-v to to samo co w civic-u i można taki sam rozrząd dobrać?
Jakie klucze są potrzebne do rozrządu i gdzie je znajdę?
pozdrawiam klm200
Widzę że nie dostanę odpowiedzi a na forum same człowieki z epoki serwisowej.
najtaniej kupisz na allegro tylko trzeba uważać na podróbki ;) i w fr-v jest chyba inna seria silników i nie podejdzie ale do d17 bez problemu znajdziesz na allegro lub zamówisz w sklepie ;) i jak masz kanał i podstawowe narzędzia i oczywiście umiejętności to da rade samemu :P problem jest największy z odkręceniem koła pasowego i czasem z napinaczem reszta jest łatwa do ogarnięcia ;) jak szukasz części to najlepiej napinacz KOYO pasek MITSUBOSHI i pompa GMB (czy coś takiego) są to dobre częsci które polecają ludzie i sam na nich jezdze :P
FR-V ma serie D17A2 tylko nie jestem pewien czy to to samo co w civicu .Niby tak ale wolałem zapytać na forum myślałem że na tyle ludków na forum ktoś się orientuje...
Zastanawiam się nad tym:
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-honda-stream-frv-civic-vii-1-6-1-7-i4210360663.html
ten zestawik też spoko ;) napinacz to podobno to samo co koyo pompa też dobra ;) śmiało można taki zamawiać :p