PDA

Zobacz pełną wersję : Prędkościomierz Honda Civic 1.6 coupe HELP!!!

mizu
19-05-08, 11:40
Mam poważny problem z Prędkościomierzem czasem chodzi czasem nie chodzi podczas jazdy i niestety nie przeskakuje licznikod Km jak nie chodzi!!! :( Nie wiem czy to moze byc przyczyna linki od prędkościomierza czy tez jakis czujnik PROSZE O POMOC!!!

wrapped
19-05-08, 14:29
Czujnik vss który jest na skrzyni biegów prawdopodobnie Ci padł !!

Pozdro Wojtek !!

mizu
19-05-08, 23:05
A w jakiej cenie jest taki czujnik do amerykanskiej wersji Hondy orginal i zamiennik ???

Haji
20-05-08, 11:01
To jest ten sam czujnik. Sam przetwornik pasuje od Civica EU a także od np. Accorda. Jak Ci się uda kupić używkę to 50 zł. JA dostałem za taką kwotę. Sprawdź także, czy nie są zaśniedziałe piny kostki przy czujniku, to dość częsta awaria.

mizu
21-05-08, 00:06
Ale przy czujniku vss czy od linki predkosciomierza ?? Dowiadywalem sie o ta czesc nowke sztuke to jeden gosc powiedział ze to bedzie kosztowac w granicach 800zł szok jak dla mnie chyba zwariowal typ :P dzieki za podpowiedz pzdr;)

plakon83
25-05-08, 18:38
Weź coś poszukaj chłopaku, bo temat dogłębnie opisany.

plakon83
25-05-08, 18:38
Weź coś poszukaj chłopaku, bo temat dogłębnie opisany.

Revoltec
25-05-08, 23:02
Na 99% zamoczyły Ci sie takie 3 piny w czujniku w skrzyni, wypnij kostke wykreć czujnik (2 srobki klucz 10) i zobaczysz co jest nie tak, ja miałem u siebie z tym dlugie przejscia i zawsze był albo zalany czujnik a dokładniej piny albo juz sie ułamały piny bo woda troche stała tam i wszytsko zaśniedziało. Mizu a tak na przyszłośc hondy nie maja prędkościomierza na linke:)

mizu
26-05-08, 00:15
Dzieki wielkie Revoltec za pomoc pogrzebie sobie tam przy furce Pzdr

plakon83
26-05-08, 17:51
na 99% to albo masz ułamany pin, albo tak jak pisze Revoltec, lub też piny są zaśniedziałe, może też być pordzewiała masa na skrzyni(pod filtrem powietrza), albo masz walnięte zegary, zwłaszcza jeśli przy nich grzebałeś, lub też jakiś kabelek nie łączy(mało prawdpodobne)
więcej info na pewno sam znajdziesz, więcej opcji raczej nie ma.