Marakesh
29-04-14, 01:01
Witam.
Pacjent Civic 1.8 v-tec '99 Aerodeck
Problem jak w temacie.
Kilka dni temu zostawiłem auto pod pracą. Kilka godzin później chciałem wrócić do domu,lecz samochód nie odpalił.
po kilku minutowej zabawie z przekręcaniem kluczyka, udało się. przejechałem kilkaset metrów i hania zgasła. Historia powtórzyła się jeszcze kilka razy. Do domu nie dojechałem.
Na dzień następny sprawdziłem pare rzeczy:
Świece-oczywiście były zalane, ale iskrzyły
Zapłon-działał jak należy
Immo-sprawdzone na wtrysku podaje sygnał
Paliwo-zatankowany pod korek, pompa działa i podaje, filtr też wydaje się być sprawny
Kolektor dolotowy-ssie
Wydech-nie zapchany.
Ciśnienie na wszystkich cylindrach 8 bar - mało, ale...
...po zdjęciu kopuły zaworów i sprawdzeniu rozrządu pasek wydawał się być luźny i znaczniki nie zbiegały się do końca (różnica jednego zęba).
Wymieniłem dziś rozrząd i dalej nic!! Co to może być??
I jeszcze jedna dziwna rzecz. Po przekręceniu kluczyka na zapłon czuć delikatne szarpnięcie auta, jakbym próbował na biegu odpalić. Macie jakieś pomysły????
Pacjent Civic 1.8 v-tec '99 Aerodeck
Problem jak w temacie.
Kilka dni temu zostawiłem auto pod pracą. Kilka godzin później chciałem wrócić do domu,lecz samochód nie odpalił.
po kilku minutowej zabawie z przekręcaniem kluczyka, udało się. przejechałem kilkaset metrów i hania zgasła. Historia powtórzyła się jeszcze kilka razy. Do domu nie dojechałem.
Na dzień następny sprawdziłem pare rzeczy:
Świece-oczywiście były zalane, ale iskrzyły
Zapłon-działał jak należy
Immo-sprawdzone na wtrysku podaje sygnał
Paliwo-zatankowany pod korek, pompa działa i podaje, filtr też wydaje się być sprawny
Kolektor dolotowy-ssie
Wydech-nie zapchany.
Ciśnienie na wszystkich cylindrach 8 bar - mało, ale...
...po zdjęciu kopuły zaworów i sprawdzeniu rozrządu pasek wydawał się być luźny i znaczniki nie zbiegały się do końca (różnica jednego zęba).
Wymieniłem dziś rozrząd i dalej nic!! Co to może być??
I jeszcze jedna dziwna rzecz. Po przekręceniu kluczyka na zapłon czuć delikatne szarpnięcie auta, jakbym próbował na biegu odpalić. Macie jakieś pomysły????