Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana serii CA do 800-850 pln - głośniki + wzmacniacz

p0lish
19-05-08, 08:02
Witam szanownych audofili :D
Obecnie mam radio Alpine CDA-9871R na seryjnych głośnikach. Niestety im dłużej ich słucham tym bardziej mi buczą. Chciałbym je zmienić nie wydając na części więcej niż 800-850 pln. W związku z tym nie wiem czy mogę liczyć na to, że kupię w miarę dobry zsestaw głośnikowy ze wzmacniaczem..... Z przodu mam głośniki 165mm.

1. Jaki wzmacniacz?
2. CO wybrać na przód?
3. Gdzie montować tweetery? Czy trójkąty od lusterek są ok?
4. Co z głośnikami z tyłu?
5. W cenie muszę jeszcze zmieścić 12 mat wygłuszających - ok 100pln.

Warto się bawić za tą kasę? Czy będę zadowolony ze zmian?

dzięki!

ppm702
20-05-08, 13:47
proponuję pogadać z EMG wziąć zestaw odseparowany VIFA + wygłuszenie na razie pod radio, dozbierać drugie tyle i kupić jakiegoś u-dimension (np. JR) i będziesz na 100% zadowolony

p0lish
21-05-08, 10:20
ppm702, dzięki za doradę, ale ja nawet nie wiem o czym mówisz. vide: VIFA, u-dimmension

czy tu chodzi o samo przygotowanie auta pod CA?

poza tym z tego, co widze to EMG jest pod Wrocławiem a ja sam mogę mieć problemy z montażem okablowania....

ppm702
21-05-08, 14:38
to powiedz mi gdzie są Twoje Bielany. Może coś pomyślimy. Tak, pisałem o sprzęcie. Przygotowanie auta to druga sprawa.

p0lish
21-05-08, 17:53
Bielany te jedyne słuszne - wawa :D

ppm702
23-05-08, 07:54
wobec tego proponuję się gdzies ustawić i obgadać całą sprawę CA

solonyone
23-05-08, 21:40
Witam szanownych audofili :D
Obecnie mam radio Alpine CDA-9871R na seryjnych głośnikach. Niestety im dłużej ich słucham tym bardziej mi buczą. Chciałbym je zmienić nie wydając na części więcej niż 800-850 pln. W związku z tym nie wiem czy mogę liczyć na to, że kupię w miarę dobry zsestaw głośnikowy ze wzmacniaczem..... Z przodu mam głośniki 165mm.

1. Jaki wzmacniacz?
2. CO wybrać na przód?
3. Gdzie montować tweetery? Czy trójkąty od lusterek są ok?c
4. Co z głośnikami z tyłu?
5. W cenie muszę jeszcze zmieścić 12 mat wygłuszających - ok 100pln.

Warto się bawić za tą kasę? Czy będę zadowolony ze zmian?

dzięki!

Pamietaj o tym że po kupieniu dobrego zestawu na przód po jakimś czasie zabraknie Ci basu. Nie ma sensu wiec kupowanie dobrego dwu-kanałowego wzmaka dla głośników przednich. Potem i tak trzebna bedzie dokupić coś dla suba. Więc lepiej zaoszczedzić trochę kupić dobry zestaw odseparowany na przód i tak jeździć do następnej wypłaty. Potem jakąś dobra czterokanałówke i jakiś fajny subik. Ja postąpiłem w ten sposób i jest ok. Pamietaj abyś podpiął przód pod odpowiednio grube i długie kable aby potem nie było problemu z podłaczeniem ich pod wzmacniacz. Z zestawów proponuję coś na tweeterach z jedwabną kopułką. Głośniki w słupkach pewnie zagrają lepiej choć ja mam w trójkątach i ma to też kilka zalet. To najszersze punkty w kabinie (szersza scena) i prostrzy montaż.