Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie dział dużo elektroniki.

ravrav
28-04-14, 19:38
Witajcie.

Auto kupiłem kilkanaście dni temu.

Nie działa sporo rzeczy. Ale po kolei.

Czujniki parkowania ( nie działają, na desce kontrolka informująca o uszkodzeniu )

Na komputerze komunikat o niskim ciśnieniu w oponach ( oczywiście przeczytałem na internecie jak zresetować ten błąd, jednak w żaden sposób nie da się wejść do menu komputera, próbowałem wszystkiego. Na komputerze można odczytać tylko podstawowe dane jednak nie można wejść w żadne menu ).

Nie pokazuje temperatury zewnętrznej.

Centralny zamek działa, lecz tylko przy otwieraniu kluczykiem, z pilota nie ma żadnej reakcji, ( oryginalne kluczyki z pilotem ).

Wszystkie bezpieczniki OK.

Zdemontowany zderzak i sprawdzone przewody od centralki do czujników parkowania.

Na warsztacie samochód diagnozowany przy pomocy komputera. Różne urządzenia diagnostyczne. Żadne urządzenie nie widzi komputera pokładowego, czy czujników parkowania i ciśnienia opon.

Podejrzewam że może być uszkodzony jakiś moduł odpowiadający za te wszystkie dolegliwośći.

Proszę o porady co z tym zrobić.

filipfm
28-04-14, 19:40
Nie ma czujnikow cisnienia opon. Sygnalizacja jest na podstawie odczytu predkosci obrotow kola z ukladu ABS/VSA.

shinoda
28-04-14, 21:01
1. moze jednak wizyta w aso - na komputer?
2. przywitanie sie w odpowiednim dziale na forum :)

uniu1
28-04-14, 21:09
Który rok auta?
Zeby wejsc do menu kompa musi zapalić sie kontrolka zaciągniętego ręcznego oraz muszą działać przyciski "I" oraz "sel/reset" - spotkałem siez takąsytuacją z egościowi ktoś wadził kiere od sporta do comforta i przyciski nie działały

Ni pokazuje tem zewnętrznej bo moz enie lub jest uszkodzony czujnik tem pod przednim zderzakiem