Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Białe kropki na masce

Piekal
28-04-14, 16:02
Siemka. Mam biale kropki na masce najprawdopodobniej od kamyczków . Czy moge cos z tym zrobic ? Jakis wosk koloryzujacy czy cos ?

Infi
28-04-14, 16:25
zaprawka, papier wodny polerka

m1j4g1
28-04-14, 18:11
zaprawka, papier wodny polerka

Dokładnie, spróbuj zapytać w sklepie lakierniczym o próbkę Twojego lakieru "tak dla porównania", może dostaniesz za darmo. Przy okazji kupisz papier wodny.

Piekal
29-04-14, 07:47
Wiecie co tak patrzylem na te kropki i to nie jest od kamieni to jest jakis bialy nalot,tarłem pastą tempo i troche schodzi ale szalu nie ma.Czym to robic?

Labed2007
29-04-14, 15:05
Wiecie co tak patrzylem na te kropki i to nie jest od kamieni to jest jakis bialy nalot,tarłem pastą tempo i troche schodzi ale szalu nie ma.Czym to robic?

Pastę tempo sobie odpuść.
Lepiej kup jakąś politurę do renowacji lakieru.

iljash
29-04-14, 15:55
politura i renowacja lakieru ?

Gelek
03-05-14, 17:50
Hmm jakieś soki z drzewa? Zobaczy czy pod paznokciem zejdzie, jeśli tak zakup sobie glinkę i działaj :)

Piekal
05-05-14, 08:50
Niektore zejda paznokciem a niektore nie

Labed2007
05-05-14, 16:23
politura i renowacja lakieru ?

A dlaczego nie? Czyści lakier i ma cząsteczki polerujące, więc jak to inaczej nazwać?

iljash
05-05-14, 19:48
Poliutura to nie pasta polerska. Politura to bardziej glaze - wypelniacz / oszukiwacz poprawiajacy wyglad lakieru. Skoro kolega probowal z pasta tempo i ona nie ruszyla to politura nic tu nie zdziala, conajwyzej zamaskuje co nie co :)

Ja bym tu wzial podszedl do tego pastami polerskimi Piekal , skoro syfne tempo cos tam to ruszylo, to dobra pasta tymbardziej powinna problem rozwiazac badz tez zminimalizowac :)

Labed2007
06-05-14, 20:37
Zależy też jaka politura :) Ja stosowałem renowacyjną firmy Autoland (w białej tubie z błyszczącą zakrętką) maszynowo, potem mycie z płynem truck w dość dużym stężeniu i odtłuszczacz żeby zmyć wspominane wypełniacze. I samochód wcale nie wyglądał gorzej niż zaraz po polerce.

iljash
07-05-14, 01:00
No ok, to autoland tak to nazwal, domyslalem sie ze o cos takiego chodzi :) ale mimo wszystko szedlbym juz w dedykowane, albo sprawdzone rozwiazania past / padow , jesli jest tylko taka mozliwosc :)