MisioYogi
28-04-14, 14:54
Witajcie, z góry przepraszam jeśli źle trafiłem z postem i prosiłbym o ewentualne przeniesienie w bardziej odpowiednie miejsce. Krótko mówiąc mojej małej Hani padło niestety serducho dokładniej D14A8, bardzo po taniości trafił mi się d15z6 wraz z osprzętem jednak bez kompa pętelki immo i kluczyka. Kompa (P2Y-G01) zakupiłem w komplecie z resztą. Ale przejdźmy do sedna sprawy. Jestem totalnie zielony w kwestii elektryki, a wiązka sama się nie przerobi. Od dobrego tygodnia poszukuję wprawionego elektryka, który by chociaż spróbował tego się podjąć jednak Panowie twierdzą że nie są w stanie tego zrobić lub odsyłają mnie do kolejnych majstrów. Mam do Was dwie prośby:
1. Czy moglibyście mi kogoś polecić z Warszawy lub okolic kto by to ogarnął.
2. Tak wiem że są dużo lepsze opcje swapów jednak mój wybór padł na d15z6, bo nie potrzebuję dużo mocy, a bardziej econa( rocznie około 40kkm) a przy okazji cena mnie skusiła (łącznie wydałem coś około 1200 wraz z nowym kompletnym rozrządem, wszelakimi uszczelkami, uszczelniaczami itp , więc proszę nie zaczynać tematu "coś by było lepsze od d15z6"
1. Czy moglibyście mi kogoś polecić z Warszawy lub okolic kto by to ogarnął.
2. Tak wiem że są dużo lepsze opcje swapów jednak mój wybór padł na d15z6, bo nie potrzebuję dużo mocy, a bardziej econa( rocznie około 40kkm) a przy okazji cena mnie skusiła (łącznie wydałem coś około 1200 wraz z nowym kompletnym rozrządem, wszelakimi uszczelkami, uszczelniaczami itp , więc proszę nie zaczynać tematu "coś by było lepsze od d15z6"