Zobacz pełną wersję : Zwrot paliwa przez wlew
Mam autko prawie 3 lata. w ciagu ostatnich 3 miesiecy 3 razy wylalo mi sie paliwo przez wlew... wymienilem korek ale nie pomoglo. Co moze byc przyczyna? 2 razy przy pelnym baku a dzis przy polowie... gdzie szukac problemu??
no tak tylko jak mam to sprawdzic? gdzie sie to znajduje... czy lepiej isc do fachowca...
Niemożliwe, aby przy połowie zbiornika wylało się paliwo z wlewu.
niemozliwe a dzis sie wylalo... zauwazylem ze kapie po zderzaku za kolo a jak odkrecilem korek chlupnelo dwa razy i wylecialo jeszcze troche paliwa ktore bylo miedzy korkiem a ta zaslepka co sie pistolet wsadza... a wczesniej jeszcze dwa razy przy prawie pelnym... odstepy gdzies co miesiac...
A dzieje sie to od czasu jak jest cieplej na dworze? Pokaz fotke korka wlewu. Moze to pary paliwa sie zbieraja. Przy odkrecaniu slychac syczenie jak uchodza pary?
Demontowalem zbiornik oraz rure wlewu paliwa, stad ciezko jest mi to wyobrazic sobie ze wzgledu na budowe ukladu.
no wlasnie mi tez sie to wydaje nierealne... raz stalo sie to jak bylo gorąco, a dwa jak bylo tak umiarkowanie (wyjscie w kurtce) korek kupilem nowke i tez sie tak stalo wiec to nie bedzie jego wina. Moze jakis powrot albo odpowietrznik zapchany ale skad by sie tyle tego wzielo ze az pod wlew wybija?