Zobacz pełną wersję : potrzebne nowe tarcze,jakie??
Blondyn988
18-05-08, 16:45
polećcie mi jakies tarcze hamulcowe na przod do 93 1.5 HB bez ABS najlepiej z allegro
[ Dodano: Nie 18 Maj, 2008 ]
i jeszcze takie pytanko czy wymienial ktos ale tylko jedna tarcze??Bo jedna bije jak ..... a druga chodzi bez zarzutów
tarcze wymienia sie parami. Nie slyszalem zeby ktos wymienial jedna i pewnie nikt Ci nie poleci wymiany jednej. Co do tarcz, to okresl przedzial kwotowy zeby mozna bylo Ci rozsadnie poradzic.
unikaj Brembo. Proponuję Ate
unikaj Brembo. Proponuję Ate
Ate kupuje okladziny od Jurida ktory jest jednym z niewielu samodizlenych producentow systemow hamulcowych.
Ja jestem na etapie kupowania TRW, dawny Lucas. Znalazlem je po 80pln sztuka. Zastanawiam sie nad klockami Kashiyama i Ashika i tu mam pytanie. Zna ktos te firmy? Ktore klocki beda lepsze?
Kashiyama? Poszukaj postów w temacie na forum :) Z mojego doświadczenia, po 3 przejazdach po torze zwęgliły się i pokruszyły, są twarde ale z ch*jowego materiału. Oczywiście załatwiły tez tarcze.
ani te ani te.kup nippartsa.
Blondyn988
18-05-08, 21:15
niestety w tej chwili troche dołek z kasa u mnie i tak 150 max 200 za komplet tarcz moge wydać
ani te ani te.kup nippartsa.
Dzieki Ziom.
http://moto.allegro.pl/item362004448_ebc_tarcze_gladkie_honda_civic_ebc_e bc_klocki.html nie jest to moze szczyt marzen ale i kwota poszalec nie daje. zawsze to EBC jakby nie bylo.
http://moto.allegro.pl/item363961493_tarcze_przod_ate_honda_civic_crx_rov er.html lub to.
Musisz jeszcze zobaczyc jakie maz tarcze (srednica). Ze swojej strony odradzam Ci gladkie Brembo, ponoc marna jakosc.
Blondyn988 - nie jestem specjalista ale poszukalem na necie i do 270pln mozna juz cos zadzialac. Tarcze TRW i klocki NISSHINBO, chyba najlepsza opcja za taka niska kase. Tarcz BREMBO - tych gladkich nie oplaca sie brac. Podobno juz w pudelku sa pogiete. TRW zbieraja dobre noty, to dawny LUCAS, w tej cenie chyba sa najlepsze. NISSHINBO - tez maja niezle noty. Ja sie zdecyduje na taki zestaw. Chyba, ze ktos ma inne pomysly?
Zastanawiam sie nad klockami Kashiyama i Ashika i tu mam pytanie. Zna ktos te firmy? Ktore klocki beda lepsze?
Możesz jeszcze spróbowac Akebono - aktualnie na nich jeżdżę i jest ok - bo "kaszanki" to porażka.
Miałem w eg3 zwykłe ebc black stuff i też dawały radę.