patryk00013
27-04-14, 11:49
Witam, szukam rozwiązania do mojego auta. Zastanawiałem się nad swapem na jakiś d15 silnik w dobrym stanie, ponieważ nie zależy mi na osiągach typu 3s do 100 i 500 KM mocy. Ogólnie chodzi o to, że potrzebuję silnika, którym można sobie przycisnąć, ale też spokojnie pojeździć po mieście. Co bym chciał:
1. Żeby wydech był delikatnie głośniejszy
2. Zależy mi na spalaniu takim jak mam teraz(<= 8 w mieście) bądź ciut większym(koło 10)
3. Powinien się lepiej zbierać
4. Żeby był rozwojowy, kto wie co się w przyszłości trafi ;)
A tutaj taki podpunkt 4., czy jest możliwość kupienia i zamontowania części z d15 ale w różnym okresie czasu, np dzisiaj głowica, jutro słupek itd. Nie stać mnie na jednorazowy zakup, a odłożyć jest mi trudno. Proszę o wyrozumiałość i podanie odpowiedzi w jak najprostszej do zrozumienia formie. Rozumiem, że pytania mogły paść, ale ciężko wszytko w jednym temacie znaleźć.
1. Żeby wydech był delikatnie głośniejszy
2. Zależy mi na spalaniu takim jak mam teraz(<= 8 w mieście) bądź ciut większym(koło 10)
3. Powinien się lepiej zbierać
4. Żeby był rozwojowy, kto wie co się w przyszłości trafi ;)
A tutaj taki podpunkt 4., czy jest możliwość kupienia i zamontowania części z d15 ale w różnym okresie czasu, np dzisiaj głowica, jutro słupek itd. Nie stać mnie na jednorazowy zakup, a odłożyć jest mi trudno. Proszę o wyrozumiałość i podanie odpowiedzi w jak najprostszej do zrozumienia formie. Rozumiem, że pytania mogły paść, ale ciężko wszytko w jednym temacie znaleźć.