PDA

Zobacz pełną wersję : ep2 nie odpala i nie działają światła

horizon
26-04-14, 22:18
Problem jest jak dla mnie dość nietypowy, w samochodzie kolegi ukrywaliśmy wiązki (bez jakiegokolwiek cięcia) i przenosiliśmy akumulator do bagażnika, zmienialiśmy wężyki (te nad dolotem, paliwo i jakieś podciśnienie) samochód prawie miesiąc nie był używany i przy próbie odpalenia działał normalnie po czym go zgasiliśmy, po pewnym czasie odpaliliśmy znowu i na wolnych po jakiejś chwili zaczął się dławic i zgasł, przy drugiej próbie tak samo i teraz kreci ale nie odpala.
Dodatkowo jak włączyliśmy światła to po zaświeceniu mijania i próbie włączenia długich zgasło kompletnie wszystko.
Do tego cały czas świeci się kontrolka oleju, nawet przy wyciągniętym kluczyku, czasem miga kontrolka kluczyka.

Posprawdzałem parę rzeczy, pobieżnie przeleciałem bezpieczniki i nic nie widzę żeby było coś spalone. Na chwilę obecną ja nie mam pomysłu co jest.

Tak że byłbym wdzięczny za jakąś poradę w tej sprawie :)

LeszekCIVIC
28-04-14, 13:32
akumulator wporzadku?

horizon
28-04-14, 19:28
akumulator jest ok, już rozpracowałem część problemu, światła świecą i nie świeci kontrolka non stop, tu problem był na kablu, teraz jest tylko problem ze słychać takie jakby stukanie spod schowka jak się przekręci kluczyk na zapłon ale nie kreci za to nawet, jutro będę próbował to ogarniać