Zobacz pełną wersję : rozerwana oslona maglownicy i lekki wyciek
Grzybohun94
25-04-14, 22:40
Siemka, hania zaczęła mi krwawić z jednej z osłon, pytanie mam takie :
1) ile warsztat weźmie za wymianę?
2) czym różni się taka osłona
http://images.sklepy24.pl/48041393/12775/medium/oslona-drazka-kierowniczego-honda-i64005pc-53534sr3n52-.jpg
od takiej osłony?
http://t.iparts.pl/135/313.033/dokumenty/oslona-przekladni-kierowniczej-sidem.jpg
Chodzi o to czy mam brać te z wyjściem na jakiś wąż czy nie ;)
Czy w ogóle możliwe jest to żeby płyn wyciekał przez dziurawą osłonę?
HELP
Osłona nie trzyma płynu, masz po prostu magiel do wymiany/regeneracji, osłona jest tylko po to aby się syf nie dostawał do magla.
To wyjście na wężyk służy jako odpowietrznik. Osłona ściska się i rozciąga. Podejrzewam, że ta pierwsza też taki posiada tylko nie widać go na foto. Tak jak Endriu1 napisał, do roboty masz magiel.
Jedna jest do wersji ze wspomaganiem, druga bez (ta z "dziubkiem" do wspomagania). Warsztat nie powinien wziąć więcej niż 100zł, aczkolwiek można to zrobić samemu.
grzesiek1495
26-04-14, 00:08
a jaki jest koszt magla do regeneracji? :) mieszkam w Białymstoku .
pełna regeneracja magla to koszt ok 500zł, jak chcesz taniej to poszukaj dobrej używki, koszt 150-200zł
Grzybohun94
26-04-14, 16:42
No to *****iscie. Wlasnie magiel byl wymieniany jakos 4-5 msc temu... Wspaniale. Cudownie.
Hej a jak mi się śrubka z pompy lekko wykrecila to moglo przez to pociec? Bo kawalek.pompy tez byl lekko uwalony, a dolalem.troszke za duzo plynu (tyle ile mi zostalo) i czy moze nim rzygać ze zbiorniczka czy jakas inna jest mozliwosc ze mi cos się poza maglem w ukladzie rozkraczyło?
No to *****iscie. Wlasnie magiel byl wymieniany jakos 4-5 msc temu... Wspaniale. Cudownie.
Hej a jak mi się śrubka z pompy lekko wykrecila to moglo przez to pociec? Bo kawalek.pompy tez byl lekko uwalony, a dolalem.troszke za duzo plynu (tyle ile mi zostalo) i czy moze nim rzygać ze zbiorniczka czy jakas inna jest mozliwosc ze mi cos się poza maglem w ukladzie rozkraczyło?
jak tylko troche znika to nie ma co sie przejmować
sprawdz czy osłonba jest szczelna i mozna jezdzic