Zobacz pełną wersję : Szarpanie(500obr-2000obr)
Witam
Panowie mam problem. Chodzi mi o szarpanie autem na nizszych partiach obr. 500-2000. Podczas ruszania lub jazdy z mala predkoscia na niskich obrotach sie objawia szarpanie.
Swiece wymienione, przewody WN wymienione, filtry wymienione jakies 6 miesiecy temu.
Co radzicie sprawdzic?
Pozdro
na początek samodiagnostyka
później (jeśli powyższe nic nie wykaże) kolejno (co już zrobiłeś możesz pominąć) świece, przewody, kopułka i palec, sonda lambda (choć zwykle jeśli jest z nią coś nie tak, to samodiagnostyka to wykaże), filtry i kolejne czujniki (mapsensor, TPM, czujniki położenia wału i/lub wałka itp... )
obstawiam jeśli w MB jest ten błąd to numer 16 ,fuel injection, ale to tylko domysł.
W nastepnym tygodniu bede musial skoczyc do speca na konsultacje.
W nastepnym tygodniu bede musial skoczyc do speca na konsultacje
sam zrób samodiagnostykę jak kolega proponuje to nie zapłacisz za nic a bedziesz wiedział gdzie szukać :D
Witam
Ponawiam zapytanie.
Panowie jest ktos z woj. Maz. kto ma kompa i sie dobrze na tym zna?
Nie znalazlem nigdzie w swojej okolicy kto by mial wtyczki pod moje wyjscie od kompa.
Wieczorem zrobie fotke jak ono wyglada.
Pozdrawiam
Samodiagnostykę zrobisz bez podłączania do kompa, a do tej pory nic nie zrobiłeś.
Nie zrobilem. Nie znam sie na takich tematach wiec nie bede kombinowal.
tu nie ma się na czym znać, zwierasz 2 przewodową kostkę po prawej stronie nóg pasażera i liczysz mrugnięcia diody.
chodzi o ta 2pinowa
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4018a7b9bacb894.html
troche slaba jakosc zdjecia
Podlaczylem. Kontrolka sie caly czas swieci.
wulkanisko
22-05-14, 20:07
Jak świeci cały czas to brak błędów.
Spróbuj odłączyć zawór EGR i zaślep wężyk podciśnienia. Zabieg ten na szarpanie w takim zakresie obrotów często pomaga w econo.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?40878-EGR-w-D15Z8-kilka-pyta%F1
Miałem taki problem i pomogła wymiana kopułki i palca. A samodiagnostyka niczego nie wykazała.
karolzales
25-05-14, 10:41
ja myślę ze to wina egr odłącz i zobacz
W najblizszy weekend sie sprawdzi.
Pozdrawiam
bartek_levis
02-06-14, 13:40
i co działa bo sie zaraziłem ale po paru minutach zglądania co i jak zauważyłem że pękł i spadł mi przewód gumowy łączący przewód do zbiornika z pochłaniaczem par paliwa nałożyłem nowy na nowych cybantach i działa jak trzeba