Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gdzie Szukać Tych Kabli?

bednar_skc
17-05-08, 07:17
Witam.
Kupilem sobie alarm i centralny z wlasnym montarzem.
chcialbym dzis rozpoczac prace przy montazu :P
i mam takie pytania ...gdzie szukac tych kabli by podpiac centralny?
moglby ktos mnie pokierowac gdzie mam szukac nastepujacych kabli( i jaki maja kolor):

1.
gdzie szukac kabla od kierunkowskazow od
impulsu 12V (pulsacyjnego)
-poprostu podlaczyc kabel z alarmu pod kierunkowskaz?
dolutowac? czy chodzi o jakis inny kabel?

2 kabel od otwartych drzwi.
poprostu podlaczyc go pod tego
"pypka" ktory wlacza kontrolke od drzwi? czy moze juz przed sama kontrolka podlaczyc ten kabel od drzwi? ( wychodzacy z licznika) tylko jak go znalezc?

3 gdzie szukac kabla w ktorym pojawia sie napiecie 12V po wlaczeniu zaplonu?

4 mam cntralny ale z kluczyka tylko.wiec musialem dokupic silownik do drzwi kierowcy.
I czy wszystkie kable od centralnego mam polaczyc ze soba? - od 4 silownikow w jeden i pod alarm? (zielony do zielonego a niebieski do niebieskiego?)

Prosze o pomoc :)

BARTAS998
25-05-08, 21:20
Szukaj ze skrzynki bezpoeczników

Bob
25-05-08, 23:14
U mnie w 6 gen. jest specjalne miejsce gdzie bierze się prąd, obok skrzynki bezpieczników w środku, w kabinie. Tam masz wyjście/miejsce zeby wcisnąć wsówkę, a dokładniej 3 miejsca.

a) plus jest zawsze
b) plus po zapaleniu postojówek/świateł
c) plus po włączeniu stacyjki kluczykiem

A minus przykręć gdzie dusza zapragnie. Oby to był metal :)

Pawlik1987
01-06-08, 21:34
Bob, jak byś miał sekunde czasu to mógłbyś zrobić foto tego miejsca..bardzo by mi się to przydało..z resztą pewnie nie tylko mi :) :piwo2:

k_u_b_a_w
01-06-08, 22:31
jak chcesz podłączyć zasilanie po włączeniu zapłonu to możesz to zrobić też np. przy stacyjce. jest jeszcze parę miejsc gdzie można podłączyć zasilanie. od tego gdzie podłączysz będzie zależało jak trudno będzie złodziejowi odpalić twoje auto.

Bob
01-06-08, 23:49
Sam się zdziwiłem jak to znalazłem. A to zdjęcie na szybko znalezione w sieci, nie jest to może 6 gen, ale jest to honda i jest baaardzo podobnie.

http://www.geocities.com/ng_randolph/Civic/options.jpg