Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana ręcznego - akcja serwisowa

wasik111
16-05-08, 12:28
Witajcie Hondziarze....

Tak, ja już jestem po wymianie.
Nie wiem jak u Was, ale u nas w Katowicach { Honda Autokopex} proponują do wyboru dzwignię z Type R lub normalną. Wybrałem z Type R i jestem zadowolony w końcu różnica to kolor :).
A w środę wymiana kokpitu na Type R , cena 178 netto.

pozdrawiam.
wasikxxx

PABLOSS podaj maila to wysle do Ciebie fotki o ktore prosiles !!!

manticore
16-05-08, 12:29
czy ktos orientuje sie ktorych rocznikow dotyczy ta wymiana? 2006/2007?

Ania_
16-05-08, 15:59
czy ktos orientuje sie ktorych rocznikow dotyczy ta wymiana? 2006/2007?

Tak dokładnie, roczników 2006 i 2007...

Jocer
16-05-08, 19:30
ooooo a ja nie dostałem żadnego listu,
może na Poznań jeszcze nie wysyłali... :D

Pabloss
17-05-08, 14:51
Witajcie Hondziarze....

Tak, ja już jestem po wymianie.
Nie wiem jak u Was, ale u nas w Katowicach { Honda Autokopex} proponują do wyboru dzwignię z Type R lub normalną. Wybrałem z Type R i jestem zadowolony w końcu różnica to kolor :).
A w środę wymiana kokpitu na Type R , cena 178 netto.

pozdrawiam.
wasikxxx
mozesz dac zdjęcia tego ręcznego i jak wymienisz kokpit to tego tez +???

Adam79
19-05-08, 21:41
Dziasiaj wymienili mi dźwignię hamulca ręcznego, wrażenia:
-gorzej się hamulec ręczny zaciąga
-mam coś nowego w 2letnim aucie:)
-wymienią mi w końcu odbojniki amortyzatorów
poza tym jeździ się jak jeździło bez assistanca:)

wasik111
20-05-08, 15:52
Jutro jade po nowy kokpit z Type R .
Pablo podaj mi maila to wysle Ci zdjecia, jesli przestanie padac bo leje u nas od 2 dni w Katowicach :)

BDavid
22-05-08, 09:48
Jutro jade po nowy kokpit z Type R .

czekamy na foty... tylko w swoim temacie o aucie a nie tutaj bo od razu skasuje... :)

Jocer
22-05-08, 13:54
ja umowiłem sie na poniedziałek, ale niestety w Poznaniu nie ma możliwości aby założyli mi reczny od Type r :(

Artur S.
22-05-08, 14:31
A czym się różni ręczy CTR-a od "zwykłego"? Tylko wyglądem? Pytam serio...
Pzdr - Artur S.

Jocer
22-05-08, 15:53
tak, tylko wyglądem. jest ładniejszy :D

MateK
29-05-08, 00:11
Ja na wymianie bylem dzisiaj. Podsumowujac do D#%@! Reczny lata na wszystkie strony jakby wogole nie byl przymocowany, a zaciagac zaczyna od polowy i jakby linka miala mniejszy naciag. Zwrocilem na to uwage po zamontowaniu i uslyszalem ze to tak ma byc. Moze ktos podzieli sie swoimi wrazeniami? Czy to rzeczywiscie tak wyglada po wymianie? :(

semri
29-05-08, 13:25
MateK, moj wymieniony idealnie przymocowany, nie lata w zadna strone i lapie od razu.

Adam79
29-05-08, 13:56
MateK, moj wymieniony idealnie przymocowany, nie lata w zadna strone i lapie od razu.

U mnie identycznie, wcześniej troche latała na boki stara dźwignia ręcznego.

MateK
29-05-08, 14:36
No to masakra... na forach angielskich jednym lata innym nie... generalnie nie narzekalem na reczny a teraz po wymianie nie dosc ze mam wielkie dildo dyndajace sie na lewo i prawo miedzy siedzeniem kierowcy i pasazera to gdyby ktos siedzial z tylu przy zaciaganiu moglbym spokojnie powybijac lokciem zeby :(

Pabloss
30-05-08, 22:17
No to masakra... na forach angielskich jednym lata innym nie... generalnie nie narzekalem na reczny a teraz po wymianie nie dosc ze mam wielkie dildo dyndajace sie na lewo i prawo miedzy siedzeniem kierowcy i pasazera to gdyby ktos siedzial z tylu przy zaciaganiu moglbym spokojnie powybijac lokciem zeby :(
no to jedz do serwisu i nich ci to poprawia

otest
31-05-08, 13:03
Podsumowujac do D#%@! Reczny lata na wszystkie strony jakby wogole nie byl przymocowany, a zaciagac zaczyna od polowy i jakby linka miala mniejszy naciag. Zwrocilem na to uwage po zamontowaniu i uslyszalem ze to tak ma byc. Moze ktos podzieli sie swoimi wrazeniami? Czy to rzeczywiscie tak wyglada po wymianie? :(
Jak mi w seaci kopali przy fotelu to raczka podnoszenia tez zaczela latac - na zwrocona uwage mieli ta sama odzywke - tak ma byc. Wtedy wzialem mechanika do auta w salonie i pokazalem im jak to dziala w aucie ktorego patalachy sie nie dotykaly...

Tobie radze rowniez podejsc do nowki auta w salonie i sprawdzic jak to chodzi a nastepnie powiedz im ze chcesz tak samo albo skarge piszesz :)

Brabus19
02-06-08, 17:57
Właśnie wróciłem z Hondy. Wymieniono mi ten ręczny hamulec. Działa tak jak powinien działać od początku czyli z większym oporem.

Kozo
02-06-08, 18:25
mi wymienili dzisiaj od reki, wyglada tak samo, mam wrazenie tak jakby bylo tam w budowie wewnetrznej recznego wiecej gumy :) no i dziala i nic nie lata, do wymiany trzeba wymontowac konsole srodkowa. na za tydzien jestem umowiony po nowe odbojniki :)

LocutusOfBorg
03-06-08, 16:21
Mnie dzis wymienili :agent: 90 minut z myciem i pożądkowaniem samochodu. Działa ... normalnie. Jak to ręczny ;)

pozdro,
L.

manticore
01-08-08, 19:04
wymieniono - jakies 30 min, ale bez mycia. Dodatkowo zamowili jakies czesci do mcPhersona bo mi znow stuka na wybojach zawieszenie
a sam hamulec lepiej dokrecony niz oryginal, nie lata tak jak tamten

szadek24
01-08-08, 21:05
Mi też wymienili ręczny przy okazji jak robiłem pierwszy przegląd,
działa bez zarzutu szybciej łapie i nic nielata wszystko ok;)
http://images24.fotosik.pl/186/7b1fc2d4fcfab0a6m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b1fc2d4fcfab0a6.html)