PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny nie zamyka sie z pilota

lukaszn
15-05-08, 15:40
Jak w temacie centralny nie zamyka sie z pilota, a stalo sie to jak konserwowalem drzwi. Sprawdzalem juz wszystkie bezpieczniki i sa ok. Nadmienie, ze centralny nie zamyka sie tylko z pilota bo jak robie to kluczykiem to wszystko dziala jak nalezy. Po zamknięciu drzwi i nacisnieciu przycisku na piloci alarm sie uzbraja i nic wiecej. Prosze o pomoc, bo juz mi do glowy nic nie przychodzi co moze byc. Sprawdzalem kabel laczacy centralke alarmu z silownikiem w drzwiach kierowcy i tez wyglada, ze jest wszystko w porzadku. Za odpowiedzi z gory dziekuje

Konrad84
15-05-08, 20:01
A no, było już o tym. Siłownik w drzwiach kierowcy do wymiany. Koszt 12 zł + 30 minut na wszystko.

lukaszn
15-05-08, 20:26
nie moglem nic znalezc na temat mojego problemu. Nie bardzo kumam dlaczego silownik do wymiany skoro jak przekrece kluczem w drzwiach to centralny zamyka wszystkie zamki?

skolopendra
15-05-08, 23:17
Po zamknięciu drzwi i nacisnieciu przycisku na piloci alarm sie uzbraja i nic wiecej.

więc nie dochodzi sygnał do lub od centralki skoro nie podaje napięcia na siłowniki
zapewne coś nie łączy

Konrad84
16-05-08, 08:23
Z pilota nie działa bo:
Naciskając guzik w pilocie uruchamiasz siłownik który zamyka drzwi kierowcy i idzie sygnał do centralki żeby zamknąć wszystkie. W momencie gdy zamykasz z kluczyka (nie używając siłownika) też idzie sygnał i reszta drzwi zamyka się.

lukaszn
16-05-08, 10:12
moim zadniem naciskajac guzik w pilocie sygnal idzie do centralki alarmu a on przesyla nastepnie do silownika w drzwiach impuls i zamyka sie. czy sie myle? alarm jest b. stary zakladany byl przy zakupie samochodu czyli w 98'. czy na bazie istniejacej instalacji moglbym zamontowac jakis inny? czy moglbym zmienic piloty bo szczerze powiem, ze stare juz do niczego sie nie nadaja?

wiec jakie wnioski? gdzie szukac?

Konrad84
16-05-08, 10:43
no tak najpierw do centralki, sam siłownik nie ma odbiornika.
Ziom masz mb2 z 98 roku, ja w mb2 z 99 roku wymieniałem ten siłownik rok temu. Objawy identyczne, rozbierz sobie boczek i będziesz wiedział ocb.

lukaszn
16-05-08, 10:59
nie pamietasz czasami ile mial przewodow silownik w drzwiach kierowcy, dwa czy piec?
Czyli wg Ciebie to bedzie raczej wina silownika?

Konrad84
16-05-08, 11:00
dwa.