Zobacz pełną wersję : do czego to służy?
Witam, do czego służy ta kontrolka A/C? Była zakryta taką zaślepką.
http://images33.fotosik.pl/253/64cb9d50d4cd090fmed.jpg
Martin_urs
15-05-08, 12:45
pewnie do załączania Klimy, a zaślepiona, bo jej nie masz.
A/C jak Air-Conditioning czyli szczescie w lecie :d
[ Dodano: Czw 15 Maj, 2008 ]
Pewnie klima byla ale cos ja trafilo
Ja jak nie mam klimy to i A/C niegdzie nie jst napisane
Obczaj dokladnie Moze masz i rozsadnym kosztem da sie ja do zycia przywrócic
No mam dokladnie to samo co kolega. A jak sprawdzic czy klima tam jest w samochodzie ? Jesli ona jest to w ktorym miejscu szukac ?
Ja jak nie mam klimy to i A/C niegdzie nie jst napisane
Obczaj dokladnie Moze masz i rozsadnym kosztem da sie ja do zycia przywrócic
Nie ma takiej opcji, po prostu jest taki sam panel z klimą jak i bez, różnica to przycisk lub jego brak (zaślepka)
Masz zaślepkę na tym miejsu - nie masz klimy :hinczyk:
Czy w 5 czy 6 genie w desce jest miejsce na guzik na klimę nawet jak jej nigdy nie było.
panel jest ten sam bo są też pociągnięte kable, wystarczy tylko chłodnice podpiąć, węże i reszte potrzebnych przyrządów pod gotowe wyjścia i gotowe. Zakładałem sobie w D13B2, ale do tego silnika nie polecam, masakrycznie obciąża silnik, co za tym idzie horrendalne spalanie (miasto z 7,5 na 9l mi wychodzi, trasa z 6 na 7,2l) wyprzedzanie na trasie należy zaliczyć do jednego z 8 cudów świata.
shantillas
15-05-08, 15:15
Czy w 5 czy 6 genie w desce jest miejsce na guzik na klimę nawet jak jej nigdy nie było.
Pewnie, że jest. Wszystko gotowe pod montaż o ile masz podzespoły z dawcy.
A jak sprawdzic czy klima tam jest w samochodzie ?
Najprosciej to zagladasz opd maske i patrzysz - jak masz dwie chlodnice to masz jak jedna to nie masz, z tej drugiej wychodza takie aluminiowe nagumowane przewody, no i jest sprezarka itd ale jak sie nie znasz to nie poznasz
No tak...to z pewnoscia moge powiedziec ze klimy nie ma :P A ile moze kosztowac klima od "dawcy'' ? :D Albo po prostu klima ?:)
tak myśle... :spie:, że około 1500zł za używany komplet
oj....no ta...cos za cos :P
tak myśle... :spie:, że około 1500zł za używany komplet
i tak cena kosmos patrzac na to ,ze Vgen nowym autem nie jest ,a klima tez nie nowa ....
to chore ceny sprzedawcow tzn zdziercow...
Dla przykladu:
-kupowalem korek wlewu oleju do Peugeota Partnera rok 2003.
-u sprzedawcow na allegro ceny w granicach 40..45... a nawet 50zł i jeszcze przesyłka
no i oczywiscie za uzywany
-na koncu zadzwonilem do ASO - funkel nówka 20zł
taka klima powinna kosztowac gora 500zl jak nie mniej
czasami ludzie bez pojecia cenia czesci z rozbiórek Ostatnio chlodnice kupowalem Facet z angielskiego Cifa wymontowal i powiedzial 200 Ostatecznie nowke japonska kupilem za 180 :)
panel jest ten sam bo są też pociągnięte kable, wystarczy tylko chłodnice podpiąć, węże i reszte potrzebnych przyrządów pod gotowe wyjścia i gotowe. Zakładałem sobie w D13B2, ale do tego silnika nie polecam, masakrycznie obciąża silnik, co za tym idzie horrendalne spalanie (miasto z 7,5 na 9l mi wychodzi, trasa z 6 na 7,2l) wyprzedzanie na trasie należy zaliczyć do jednego z 8 cudów świata.
Ja mam seryjną w d13b2 i zgadzam się z tobą. Załączenie klimy-wrażenia bezcenne :p
Ja mam seryjną w d13b2 i zgadzam się z tobą. Załączenie klimy-wrażenia bezcenne :p
A myślałem o założeniu klimy na przyszłość w moim D13B2. Ale się rozmyśliłem po tych waszych wypowiedziach :P
Klima bardzo fajna rzecz. Jednak przy tym silniku pamietaj że auto bedzie cieższe a tutaj ma to duże znaczenie, oraz właczenie klimy jest odczuwalne.