Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : naprawa podswietlenia predkosciomierza

sote
15-05-08, 12:09
Witajcie :)
mam maly problem z moim autobusikiem ;) [civic VIIgen, 2001 rok]
mianowiscie nie dziala mi czesc podswietlenia zegarow i musze to naprawic...
Czy mozecie mi polecic jakies sprawdzone miejsce w Poznaniu gdzie tego dokonam?
Dzwonilem po serwisach ale wolaja za to od 150 do 200 PLN i to wydaje mi sie za duzo
jak na taka robote... moze sie ktos orientuje ile taka naprawa moze kosztowac
poza seriwsem Hondy?
Sam troche si eboje to robic (tym bardziej ze nie mam instrukcji zadnej jak to zrobic)

p.s. szukam tez dobrego i niedrogiego serwisu klimy, co powiecie o sieci Norauto?
oni robia serwis klimy za 180PLN

Z gory wielkie dzieki za info!

pawel

lukas-comp
15-05-08, 12:41
Podswietlenie to banalna sprawa, wystarczy odkrecic zegary i pociagnac troszke do siebie. W przyklejonym temacie masz serwisowke to zerknij tam!
Jesli chodzi o klime to troche sobie wolaja, bo ja w ASO tyle dalem za odgrzybianie, filtr i nabicie.

sote
15-05-08, 14:41
Podswietlenie to banalna sprawa, wystarczy odkrecic zegary i pociagnac troszke do siebie. W przyklejonym temacie masz serwisowke to zerknij tam!
Jesli chodzi o klime to troche sobie wolaja, bo ja w ASO tyle dalem za odgrzybianie, filtr i nabicie.

chyba w kraku macie tansze ASO ;)
dzwonilem chwilke temu do ASO i powiedizeli mi ze z wymiana filtra PP
i uzupelnieniem czynnika chlodzacego - ok 370 PLN bym zostawil :/

co do wlasnoreczenj wymiany zaroweczek - wole nie ryzykowac
bo jak znam swoje manualne zdolnosci to cos spiernicze zaraz ;)

pzdr

p.

lukas-comp
15-05-08, 16:10
laaa cena z kosmosu ? :|
Moze dlatego, ze 4 ASO sa i walcza o klienta. Za wymiane klockow powiedzieli 50-60zl tyle co w zwyklym warsztacie...

sote
15-05-08, 19:24
najlepsze jest to ze w Poznaniu sa 3 salony Hondy ;)
poza tym dzwonilem po Carmanach i Norauto i oni tez wolaja ok 180 pln za nabicie klimy
a za odgrzybianie 60 albo 99 PLN...

Leeo
16-05-08, 15:08
lukas-comp, to mega tanio masz, u nas w Bialym wymiana filtra PP w jego cenie, czyli 70zł x2 bo sa 2 sztuki :) ale to mozna samemu zrobic w 3 min, a filtr kupic filtrona :)