mateusz09
21-04-14, 12:23
Witam, kiedyś padł mi alternator i auto stało przez kilka dni bez prądu zanim to zrobiłem i przed tym problemem robiłem moją hondą 1.5 90km za 10 l gazu ponad 100 km a teraz robię autem za 30 zł czyli na chwilę obecną to prawie 13l gazu 65 km. Byłem u kilku gazowników, wzieli pieniądze za regulacje a auto robi 70km, aż któregoś razu wystrzelił mi gaz i nie chodził a gazie... pojechałem do tego "speca" co mi to regulował to powiedział mi, że nie byłem u niego i gadka się skończyła... kilku gazowników rokładało ręce bo nie wiedzieli co z tym zrobić aż w końcu jeden gazownik zrobił, że auto zaczęło znowu chodzić na gazie ale spalanie dalej jest takie samo... wydałem kupę pieniędzy na tych pier******* fachowców i mam to samo co miałem. Postanowiłem dojść samemu, kupiłem kabelek do centralki Bingo S4, pobrałem program i przesiedziałem nad programem... Poczytałem w internecie i walnięta była sonda lambda bo nie chodziła regulacja mieszanki więc kupiłem nową sondę i pokombinowałem i coś ruszyło, zrobiłem 85 km za 30 dyszki lecz zrobił się troszkę mułowaty a wcześniej tak nie było... I tutaj jest moja prośba czy ktoś mógłby mi pomóc jak to ustawić albo zrobić zdjęcie programu z ustawieniami co robi ponad 100km i dodać tutaj? Byłbym na prawdę wdzięczny bo już nie mam nerwów i siły tracić kolejne pieniądze w błoto...