Zobacz pełną wersję : Honda Civic VI gen lakier
Witam,ostatnio na progach drzwi wyszedł mi pasek rdzy,chce się dowiedzieć ile mniej więcej będzie kosztowała farba (potrzebne ok 300 ml)
ponieważ mam zamiar zrobić to sobie sam,póki jest czas i nie ma jej za dużo. kod farby to NH-623M srebrny,jednak nie mogę nigdzie wyszukać informacji o cenie takiej farby.Dzieki za pomoc
Nie masz jednak VII gen? z tego co wiem to NH-623M nie wychodził w VI gen, tylko NH-567M(ciemniejszy), NH-614M(jaśniejszy)
Najłatwiej pojedź do byle jakiej mieszalni lakierów i powiedz by Ci dobrali odpowiedni kolor i nabili w puszkę koszt około 50-60zł, co jest lepsze niż kupowanie zaprawki w pędzelku bo ciężko tym ładnie pomalować.
Posiadam 6 gen,a na słupku mam taki kod właśnie napisany,Honda z 2001 roku po lifcie. Dzięki za szybką odpowiedź,tak też zrobię
100ml perłowego lakieru luzem w słoiku kosztuje 20zł, także orientacyjnie juz wiesz.
Srebrny cięzko dobrac ;)
Komputer dobierze ładnie. Rozmawiałem kiedyś z lakiernikiem fachowcem (zarządzał malowaniem plastików do opla na 1 montaż m. in.) i to nie dobór lakieru jest przyczyną kameleona. Mówi dasz za daleko pistolet to się powbijają igiełki farby i kolor ciemny, dasz za blisko to się położą i będzie jak biały. To tak jako ciekawostkę jeżeli chodzi o srebrny.
kupowałem teraz 500ml białej do forda to płaciłem 80zł a za litr perły mojej G-86P bo też będę potrzebował chcieli 280zł