PDA

Zobacz pełną wersję : Gaz w Accordzie

bartek3
14-05-08, 20:38
Co sadzicie o instalacji gazowej w hondzie accord 99-02 silniki 1.8-2.0.jakie instalacje polecacie i jakie jest spalanie w danej instalacji,jakie koszty ewentualnie montazu i czy jest sens wogole zakladac gaz do accorda czy wogole sie jakos spisuje.

[ Dodano: Czw 15 Maj, 2008 ]
ma ktos accorda i zamontowany gaz i moglby mi by cos napisac na temat gazu???

Bassmaster
15-05-08, 22:32
Accorda nie mam, ale do takiego silnika jeśli już, to zakładałbym tylko sekwencję.
Nie radzę oszczędzać na podzespołach instalacji, poczytaj na forum które są polecane (wtryski, komputer, reduktor).
Według opinii dobrym wyborem jest komputer STAG 300 a wtryski i reduktor BRC, choć skłaniałbym się do zakupu całej instalacji firmy BRC.
Co do spalania, to Accord jest cięższy od Civic-a i ma większy silnik. Oscylowałbym, że spalanie w mieście będzie na pewno powyżej 11L/100km, w trasie może zejdziesz do 9-10L/100km.

gamblerpl
16-05-08, 13:53
bartek orientujesz sie moze gdzie w Krakowie moga zalozyc taki gaz i jak wyglada sprawa cen?

Czy instalacja u Anglika jest taka sama jak u rodaka? ...czy znaczenie kierownicy po przeciwnej stronie moze podniesc cene czy tez mozliwosci instalacjii?

Bassmaster
16-05-08, 21:07
Czy instalacja u Anglika jest taka sama jak u rodaka?
Oczywiście, mogą być tylko inaczej poprowadzone przewody z gazem (np. lewą stroną)

...czy znaczenie kierownicy po przeciwnej stronie moze podniesc cene czy tez mozliwosci instalacjii?
Nie powinno, komponenty są przecież takie same, gdzie indziej może być np. miejsce na parownik czy komputer. Nie ma wpływu umiejscowienie kierownicy na możliwości instalacji.

bartek3
18-05-08, 17:32
a orientuje sie ktos jak sie spisuje taka sekwencja w accordzie,czy nie ma problemow itp??

rafalb33
18-05-08, 21:12
NIe ma problemow, to nie jest jakies wymagajace auto, ani od strony elektroniki ani silnika. Chodzi jak kazde inne, przy dobrej instalacji nie bedzie proeblemow. Oczywiscie nie nalezy oszczedzac i zakladac jakichs badziewii.
reszte znajdziesz jak uzyjesz szukajki

ppm702
20-05-08, 14:05
akordeon mojej żony F18b2 gania na gazie już prawie roczek. Spalanie około 11 w mieście. Instalacja robiona w Łodzi hamownia.pl