Zobacz pełną wersję : podskakuje po wymianie polosi
Witam. Ostatnio ukre ilem krotsza polos w swojej ej. Dzis polos zostala zmieniona na druga i jest pewien problem. Kazalem wlozyc stary przegub zewnetrzny. Jadac od mechanika auto jakby troche podskakiwalo, pozniej zrobilem nawrotke skrecajac kola w lewo i ewidentnie tak jakby prawe kolo momentami dostawalo jakichs drgawek. Czy to moze byc wina tego przegubu zewnetrznego? Mozliwe ze dostal po d. podczas strzalu tej polosi i podczas transportu do kecha?
dragania i podskakiwanie całej budy to raczej wew przegubu
drgania nie wystepują ciągle. Jak sie zaliczy jakis wybój wtedy troche potrzęsie i wraca do normy. Podskakiwanie jest tylko przy max skreconych kołach w lewo.
no to tym bardziej pasuje przegub wew jak nieregularne
moze kamień odwrotnie wsadzony albo sie obluzował przy wkładaniu
moze tylko kamień sie obluzował na wew przegubie
jaki kamień jak można wiedzieć?
jak wyjmiesz wew przegub z obudowy która jest w skrzyni to na nim są łożyska(kamienie) one lubią spadać przy (montażu)
już wiem o co chodzi nie wiedziałem, że się mówi na to kamienie
ok dzięki rektor. We wtorekj znowu podjade do mecha i ma rzucić okiem bo dziś już nie zdążył.
Koledzy mają rację może kamień po prostu spadł, ja bym jeszcze sprawdził amortyzator ponieważ przy max. skręconych kołach opony mają małą przyczepność mogą one podskakiwać i obsuwać się na bok.
Wlasnie przt nawrotce jest cos tak jak mowisz. Takie obsuwanie cholera wie jak to okreslic. Dam znac jutro jeszcze bo po 17 pewnie mechanik mnie przyjmie
Jak nic nie znajdzie napompuj koła na 2.2 mpa i podjedź na test amortyzatorów na SKP.