Zobacz pełną wersję : Stożek czy wkładka?
Do D14A4 lepiej wrzucić stożek czy wkładkę Simoty?
Po co?? Zadna z tych modyfikacji nie da ŻADNEGO przyrostu mocy a założony stożek bez odgrodzenia od ciepłego powietrza zrobi z twojego d14 ultra mula który bedzie się gorzej zbieral niż obecnie. D14 się nie tuninguje sa to zwykle dupowozy do jazdy po miescie. A jak Ci sie wydaje ze zrobisz z d14 rakiete zakłdając sportowy filtr powietrza czy przelotowy wydech to niestety jestes w błedzie. Po prostu o nią dbaj, zalewaj dobry olej, dbaj o płyny, filtry a odwdzięczy Ci się bezawaryjnością i miare niskim spalaniem.
Nie chce robić B serii z D14, liczyłem się z tym że ktoś to napiszę, BA! Wiedziałem że tak będzie. chodzi mi głównie o największy problem D14, czyli mułem do 3k RPM
Grzesiek_Devil_
19-04-14, 15:24
kIBEL RURA I powah! :D
Czyli robimy CAI, jak szaleć to szaleć :D
D14, czyli mułem do 3k RPM
b seria też w tych obrotach nie szaleje
kasa 3211 każde d jest słabe z dołu i nic z tym nie zrobisz chyba ze zalożysz kompresor. Taka charakterystyka malo litrazowego silnika max moc przy czerwonym polu moment 2 k obr nizej. Chcesz dynamicznie jezdzic trzymasz powyzej 4,5k obr.