Zobacz pełną wersję : nie dziłają kierunkowskazy, migacze CIVIC VIII
Witam, nie wiem gdzie znaleźć odpowiedź, dlatego zarejestrowałem się na waszym forum.. od wczoraj po odbiorze samochodu od lakiernika mam problem, lakierował zderzak i spawał uchwyt w dwóch lampach.. mam taki problem że nie działają kierunki ani lewo ani prawo, na desce też się nie wyświetlają strzałki, awarynjny też nie działa, zmieniłem bezpiecznik w silniku i zaczeła działać tylko jedna strona, i po nacisnieciu awaryjnych też działa tylko jedna, ale i tak problem wraca bo po chwili wywala bezpiecznik i nie działa nic... jak sie za to zabrać.. wyjeżdzam dzisiaj na święta do rodziny a bez migaczy nie da rady.. Dzięki i wesołych dla wszytkich.. ;)
bylo grzebane przy lampach to i tu trzeba szukac,patrzec po kablach kostkach,dostac sie do zarowki tego kierunku obejrzec styki. Pali bezpiecznik to gdzies musi robic zwarcie
Moż ekoleś zrobił jakie szwarcie i dostał po d.. przekaźnik kierunków.
Mam ten sam problem, Do lampy były przyklejane 2 uchwyty i nie działają mi w jednej lampie światła długie, znaczy się działają bo jak podepnę lewą lampę pod wtyczki z prawej strony to jest ok... czyli żarówka ok, układ w lampie ok, czyli albo styki w kostce albo gdzieś układ elektryczny z tym kabelkiem strzelił w aucie.. bo bezieczik pewnie też ok skoro z drugiej strony jest ok ? Ma ktoś pomysł jak się za to zabrać ?
Miernik w łapkę i mierzyć napięcia we wtyczkach. Sprawdzić w manualu może jest pokazane jak testować.
a jak jest z bezpiecznikami w civicu ? jeden odpowiada za oba długie światła ? czy jeden bezpiecznik do prawych długich drugi bezpiecznik do lewych długich ?
Skrzynka bezpieczników w kabinie : nr.12-prawy reflektor (światła drogowe) , nr.13-lewy reflektor (światła drogowe) , nr.16-prawy reflektor (światła mijania) , nr.17-lewy reflektor (światła mijania) , nr.18-światła drogowe reflektorów(główny) , nr.21-światła mijania reflektorów(główny) , nr.15-światła pozycyjne , nr.19-światła pozycyjne (główny). Skrzynka bezpieczników pod maską nr.2-reflektor główny / stacyjka główny .
Skrzynka bezpieczników w kabinie : nr.12-prawy reflektor (światła drogowe) , nr.13-lewy reflektor (światła drogowe) , nr.16-prawy reflektor (światła mijania) , nr.17-lewy reflektor (światła mijania) , nr.18-światła drogowe reflektorów(główny) , nr.21-światła mijania reflektorów(główny) , nr.15-światła pozycyjne , nr.19-światła pozycyjne (główny). Skrzynka bezpieczników pod maską nr.2-reflektor główny / stacyjka główny .
Dzięki Piter - jutro sprawdzę ;]
Witam,
Trochę odświeżę temat. Mój problem jest taki że nie działają mi kierunkowskazy w civic viii, i najprawdopodobniej wynika to z tego że uszkodził się przerywacz kierunkowskazów. Szukałem w manualu od auta i w Internecie gdzie jest umiejscowiony ten przerywacz ale nic nie mogę znaleźć. Gdyby ktoś mógł pomóc w znalezieniu to byłbym wdzięczny.
Próbowałeś dotykać przekaźników który cyka?
Tutaj nie ma osobnego przerywacza na wierzchu. Kierunkami steruje MICU (skrzynka bezpieczników pod deską).
Trzeba by sprawdzić, czy prawidłowo dochodzą do niej sygnały z przełącznika przy kierownicy.
Serwisówka przewiduje też taki test;
https://civic.one.pl/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00J32173641951FCLT00.HTML