Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie dziłają kierunkowskazy, migacze CIVIC VIII

kubaa_17
19-04-14, 10:22
Witam, nie wiem gdzie znaleźć odpowiedź, dlatego zarejestrowałem się na waszym forum.. od wczoraj po odbiorze samochodu od lakiernika mam problem, lakierował zderzak i spawał uchwyt w dwóch lampach.. mam taki problem że nie działają kierunki ani lewo ani prawo, na desce też się nie wyświetlają strzałki, awarynjny też nie działa, zmieniłem bezpiecznik w silniku i zaczeła działać tylko jedna strona, i po nacisnieciu awaryjnych też działa tylko jedna, ale i tak problem wraca bo po chwili wywala bezpiecznik i nie działa nic... jak sie za to zabrać.. wyjeżdzam dzisiaj na święta do rodziny a bez migaczy nie da rady.. Dzięki i wesołych dla wszytkich.. ;)

kobert
19-04-14, 12:08
bylo grzebane przy lampach to i tu trzeba szukac,patrzec po kablach kostkach,dostac sie do zarowki tego kierunku obejrzec styki. Pali bezpiecznik to gdzies musi robic zwarcie

uniu1
19-04-14, 13:41
Moż ekoleś zrobił jakie szwarcie i dostał po d.. przekaźnik kierunków.

Yak
19-04-14, 17:07
Mam ten sam problem, Do lampy były przyklejane 2 uchwyty i nie działają mi w jednej lampie światła długie, znaczy się działają bo jak podepnę lewą lampę pod wtyczki z prawej strony to jest ok... czyli żarówka ok, układ w lampie ok, czyli albo styki w kostce albo gdzieś układ elektryczny z tym kabelkiem strzelił w aucie.. bo bezieczik pewnie też ok skoro z drugiej strony jest ok ? Ma ktoś pomysł jak się za to zabrać ?

Rrajk
19-04-14, 20:07
Miernik w łapkę i mierzyć napięcia we wtyczkach. Sprawdzić w manualu może jest pokazane jak testować.

Yak
20-04-14, 14:19
a jak jest z bezpiecznikami w civicu ? jeden odpowiada za oba długie światła ? czy jeden bezpiecznik do prawych długich drugi bezpiecznik do lewych długich ?

piter7766
20-04-14, 17:45
Skrzynka bezpieczników w kabinie : nr.12-prawy reflektor (światła drogowe) , nr.13-lewy reflektor (światła drogowe) , nr.16-prawy reflektor (światła mijania) , nr.17-lewy reflektor (światła mijania) , nr.18-światła drogowe reflektorów(główny) , nr.21-światła mijania reflektorów(główny) , nr.15-światła pozycyjne , nr.19-światła pozycyjne (główny). Skrzynka bezpieczników pod maską nr.2-reflektor główny / stacyjka główny .

Yak
20-04-14, 18:07
Skrzynka bezpieczników w kabinie : nr.12-prawy reflektor (światła drogowe) , nr.13-lewy reflektor (światła drogowe) , nr.16-prawy reflektor (światła mijania) , nr.17-lewy reflektor (światła mijania) , nr.18-światła drogowe reflektorów(główny) , nr.21-światła mijania reflektorów(główny) , nr.15-światła pozycyjne , nr.19-światła pozycyjne (główny). Skrzynka bezpieczników pod maską nr.2-reflektor główny / stacyjka główny .

Dzięki Piter - jutro sprawdzę ;]

rafdro
28-08-19, 12:40
Witam,
Trochę odświeżę temat. Mój problem jest taki że nie działają mi kierunkowskazy w civic viii, i najprawdopodobniej wynika to z tego że uszkodził się przerywacz kierunkowskazów. Szukałem w manualu od auta i w Internecie gdzie jest umiejscowiony ten przerywacz ale nic nie mogę znaleźć. Gdyby ktoś mógł pomóc w znalezieniu to byłbym wdzięczny.

CzechuXX
28-08-19, 21:33
Próbowałeś dotykać przekaźników który cyka?

TRAFO
29-08-19, 17:50
Tutaj nie ma osobnego przerywacza na wierzchu. Kierunkami steruje MICU (skrzynka bezpieczników pod deską).
Trzeba by sprawdzić, czy prawidłowo dochodzą do niej sygnały z przełącznika przy kierownicy.
Serwisówka przewiduje też taki test;
https://civic.one.pl/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00J32173641951FCLT00.HTML