Zobacz pełną wersję : Problem (Hamulce)
Witam
Mam problem z hamulcami. Po dlugim czasie jak w siadam do samochodu to miekki pedal od hamulcow mam, jak uzywam ich to po jakims czasie wracaja do normy.
Czym to moze byc spowodowane? Czyzby to pompa hamulcowa?
Pozdro
Witam
Mam problem z hamulcami. Po dlugim czasie jak w siadam do samochodu to miekki pedal od hamulcow mam, jak uzywam ich to po jakims czasie wracaja do normy.
Czym to moze byc spowodowane? Czyzby to pompa hamulcowa?
Pozdro
może byc pompa ale na początku napisz kiedy ostatni raz wymieniałeś plyn hamulcowy ?
W sierpniu 2013 byly robione hamulce. Od paru tygodni sie tak dzieje
W sierpniu 2013 byly ogarniane hamulce. Od paru tygodni sie tak dzieje
sprawdź stan przewodów metalowych i gumowych (gumowe lubią puchnąć jak są stare)
Przyda się odpowietrzenie układu + wymiana płynu.
Miałem te same objawy, ustały po wymianie płynu hamulcowego i poprawnym odpowietrzeniu układu. Ty niedawno zmieniałem płyn ale ktoś mógł źle odpowietrzyć, polecam to zrobić u mnie pomogło.
ja mam problem trochę inny , u mnie wyglada to tak ze wymianilem tylnie klocki i tarcze , z przodu klocki(tarcze ok) i uklad odpowietrzony, a problem jest taki ze lewa strona przod i tyl nie chca hamować ,:( bylem na stacji i w ogóle nie łapie, zaciski wszystko pracuje idealnie na sucho tloczki wchodza i wychodza ,prowadznice tez .czy jest mozliwos zeby poszedl ten regulator hamowania czy jakos tak to sie nazywa czy to moze jakis problem z pompa? nie mam pomysu zadnego:( chyba sie nie obejdzie bez mechanika tylko z nimi tez różnie bywa
Podobnie mialem ale z tylnymi hamulcami. Padl korektor sily hamowania po wymianie problem ustapil lecz cos sie teraz z ukladem dzieje.
ja mam problem trochę inny , u mnie wyglada to tak ze wymianilem tylnie klocki i tarcze , z przodu klocki(tarcze ok) i uklad odpowietrzony, a problem jest taki ze lewa strona przod i tyl nie chca hamować ,:( bylem na stacji i w ogóle nie łapie, zaciski wszystko pracuje idealnie na sucho tloczki wchodza i wychodza ,prowadznice tez .czy jest mozliwos zeby poszedl ten regulator hamowania czy jakos tak to sie nazywa czy to moze jakis problem z pompa? nie mam pomysu zadnego:( chyba sie nie obejdzie bez mechanika tylko z nimi tez różnie bywa