PDA

Zobacz pełną wersję : Civic Hatchback'94 Sonar + HID

zboj87
14-05-08, 20:04
Witam,

Zakupiłem dziś zestaw xenon m-tech H1 do moich angel eyes black (Sonar) i mam mały problem. Otóż żarówka xenonowa nie chce przejść przez gniazdo. Co prawda widać w nim rozszerzenie na 'bańkę', ale mimo wszysto nie chce przejść. Czy ktoś z was probował już jakiegoś triku? Jak na razie przyszło mi do głowy tylko delikatne upiłowanie ów gniazda. Byłbym wdzięczny za informacje i propozycje.

Jeżeli umieściłem temat w złym miejscu, proszę moderatora o przeniesienie.

skolopendra
14-05-08, 23:11
niestety nie każde zestwy sa w 100% pasowne.nie zapytałeś o to wczesniej sprzedawcy ??

piłowanie gniazd do chyba nie za dobre wyjscie :speszony:

zboj87
14-05-08, 23:28
Nie zapytałem. Właściwie nie przyszło mi na myśl, że żarówka xenonowa będzie miała większy przekrój. Wiedziałem, że jest dłuższa, ale to sprawdziłem przed zakupem.
Cóż piłować na prawdę wiele nie trzeba. Na wyczucie zaledwie ułamek milimetra, ale jednak...

arturbury
15-05-08, 10:49
Pamietaj ze ustawowo masz 10dni na zwrocenie zakupionego towaru bez podawania przyczyny jesli jest w stanie nienaruszonym=jak nowy.

Moze zwyczajnie Ci kolo zamieni i tyle.

Włóczykij
03-09-10, 03:10
Napiszę w drugim temacie...
Otóż mam soczewki Sonara ale w 6gen. Wszędzie piszą, że zakładają do nich żarniki xenonowe. Ja u siebie założyłem H1 od Philipsa, Bluevision i nic nie widzę! Czy założenie xenonów rozwiąże problem? W tym momencie jazda w nocy jest strasznie uciążliwa...
Pomóżcie!