PDA

Zobacz pełn± wersję : Zmiana koloru zegarka VI gen

TajniakOsz [PL]
17-04-14, 14:41
Witam,
W moim zegarku nie działał przycisk zmiany godziny - był jako¶ zablokowany. Wprawdzie dało się ustawić godzinę (minutami lecieć do 31. lub dalej i wtedy reset, to godzina przeskakiwała o 1 do przodu), ale to było czasochłonne i wkurzaj±ce. Dodatkowo zmieniłem pod¶wietlenie zegarów i nawiewów na niebieskie, więc ten pomarańczowy zegarek ani trochę nie pasował. Więc rozebrałem i spróbowałem wyj±ć przycisk H - wtedy dzięki mojemu braku wyczucia - plastikowa szybka pękła. Na allegro nie znalazłem innych zegarków niż fabryczne, a chciałbym, jak już się zdarzyło, zamontować niebieski. Niestety zwykła niebieska folia jak w V gen. nie załatwia sprawy, bo przyciski nie s± przymocowane do zegara, tylko były "prowadzone" przez tuneliki w plastikowej szybce. Wiec teraz mam pytanie: sk±d można wytrzasn±ć jaki¶ niebieski zegarek? Rynek tuningowy i stylingowy jest tak rozbudowany, że nie uwierzę, że czego¶ takiego nie ma, ale niestety nie umiem znaleĽć. Prosiłbym o pomoc i pomysły.

sssikor
23-04-14, 18:22
Mozesz kupic z coupe ej6/ej8 bialy ;) zawsze lepiej niz pomarancz i na bialy jak dasz folie to juz bedzie niebieski ;)

TajniakOsz [PL]
24-04-14, 13:03
O_o nie wiedziałem, że w jakiej¶ wersji były białe. Super, wychodzi na to, że tego wła¶nie szukałem :D Oczywi¶cie pasuje P&P bez rzeĽby?

sssikor
24-04-14, 15:31
;2271573']O_o nie wiedziałem, że w jakiej¶ wersji były białe. Super, wychodzi na to, że tego wła¶nie szukałem :D Oczywi¶cie pasuje P&P bez rzeĽby?

pewnie :) ja mam u siebie taki
jest bialy i identyczny jak w hatchu wiec pasuje bez zadnej rzezby ;)

TajniakOsz [PL]
24-04-14, 16:46
Hmmm... A wie Pan może, gdzie można takowy dostać? Na allegro niestety tylko pomarańczowe :/

sssikor
24-04-14, 19:06
;2271759']Hmmm... A wie Pan może, gdzie można takowy dostać? Na allegro niestety tylko pomarańczowe :/

Nie Pan tylko Sikor :)
tu pozwole sobie wrzucic numer do kolegi, ktory ma duzo czesci do Civicow (sam od niego biore),
m.in. z ej6 i ej8 :) zadzwon do niego, mozliwe, ze bedzie mial ;)

781 286 882

TajniakOsz [PL]
25-04-14, 10:10
Dziękuję za pomoc :) kto¶ się ze mn± już skontaktował, kto wymienił sobie zegarek w EJ6 i chętnie sprzeda ten biały jak go znajdzie, ale je¶li nie znajdzie to skorzystam z powyższego telefonu.