PDA

Zobacz pełną wersję : Zalane na full, a wskaźnik na pół... ;/

Maximus1919
17-04-14, 12:03
Hejka :)
Mam mały problem, po zalaniu pełnego baku wskazówka pokazała pół zbiornika... ;/
Po ok 2h postoju i wyjazdy znowu w plener, wskaźnik sukcesywnie podnosił się do góry, ale nie dał rady dojść do końca (stanął tak 2-3mm od kreski full-a) Wie ktoś może co mogło się zepsuć?? Pływak co jest w baku się zaciął czy co??

piotreek23
17-04-14, 13:42
Jak nie grzebaleś przy licznikach to zapewne pływak bym obstawiał jako pierwszy.

ambasador
17-04-14, 13:44
Kiedyś miałem taką sytuację, że pływak w baku się podwieszał, spowodowane to było (papierowo-lakmusową - czyli jakąś taśmopodobną osłoną kabelka która się odczepiła i jak chomąto nie pozwalała pływakowi podnieść się do góry zaczepiając się o poszczególne elementy. Było podobnie lane do pełna poziom na 50 % czasem może 65% ale nie więcej. Roboty z tym na 20 min a przyczynę można wykluczyć

Maximus1919
17-04-14, 16:15
I jak to zlikwidowales? Taśma izolacyjna wystarczy?

ambasador
17-04-14, 19:07
w zasadzie zdjąłem tą która była i tak zostawiłem. Może to głupie ale pomyślałem że owinięcie izolacją, która jest ciężka może mieć jakiś wpływ na poprawność pomiarów. Od zabiegu minęły 3 lata i wszystko działała dobrze.