Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dławienie

bartek3
20-09-05, 12:17
nie wiem co mi sie dzieje,po dodaniu gwaltownie gazu cos mi tak jakby dlawilo,nie idzie od razu.czy moze to byc przyczyna filtra powietrza?kolega mial cos takiego w d15b2 zalozyl stozek i wszystko jest dobrze.nie wiem wlasnie co zrobic moze cos jest gdzies przytkane?poprosze o jakas porade.

mighty
20-09-05, 12:19
może tak być, ze filtr powietrza do wymiany, moga tez byc inne filtry.

wieshaq
20-09-05, 12:43
moze byc filtr powietrza, moze benzyny, moze gdzies przytkal sie guma przewod paliwowy albo moze dostawac za duzo zupy.. mozliwosci jest wiele..

proponuje zaczac od wyciagniecia filtra poowietrza i przejechanie sie bez filtra ale nie po kurzu.. i oby nie za dlugo!!! bo mozna cos zassac. jak bedzie ok to odpowiedz juz masz

bartek3
16-01-06, 14:09
pozmieniane wszystkie filtry swiece,kable i dalej to samo.na zimnym jakos jedzie gdy sie zagzrzzeje to po wcisnieciu gazu tak cos go przytrzymuje i pochwili dopiero jedzie.juz nie wiem co robic :sad:

wieshaq
16-01-06, 14:28
aparat zaplonowy? byles z tym u diagnosty?

Gr00bY
16-01-06, 14:31
Może coś z układem zasilania - jaki kolor mają świece? Prawidłowy?

bartek3
16-01-06, 14:33
nie wlasnie musze z tym gdzies podjechac bo wkurza mnie taka jazda.swiece ngk detdykowane do d15b2.chyba ze kopulka jest do dupy albo palec,juz sam nie wiem :sad:

panczyk
18-01-06, 12:52
ja mam d15b2 i podobne objawy z 10 mechaniorow go ogladalo i nic niewyczailo.elektryka ponoc wpozo,ztym ze mnie dlawi go na cieplym silniku wymienilem w nim wtryski,filtry .modol,swiece, kopolke i palec, zamierzam wymienic teraz kompletna przepustnice moze pomoze

sienkol
18-01-06, 16:35
a kiedy wymieniales kable wysokiego napiecia ??? sprawdz swiece i wszystkie filtry <paliwa,powietrza> mozesz tez miec problem z kopolka rozkrec oslone i sprawdz palec rozdzielacza czy sie rusza <powinien byc twardo osadzony> jesli sie telepie bedziesz mial do wymiany lozysko koszt ok 50 zl . Posprawdzaj to wszystko powymieniaj stare rzeczy i powinno chodzic
pozdrawiam !!

sebas2o
18-01-06, 22:38
Siemanko tez mam takie objawy jak narazie wymieniłem filtr paliwa i świece a i sprawdziłem czy nie ma syfu w baku bo jak wymieniałem filtr paliwa to to niezle był zaje.... :( ale nadal mam ten sam problem a nie chce wymieniac cos nie potrzebnie wiec mysle ze uda nam sie rozwiazac ten problem. :smile:

wieshaq
19-01-06, 08:13
posprawdzajcie jeszcze czy nie macie zaolejonych gniazd swiec

otis
03-02-06, 20:29
Od kilku mechników słyszałem, że może być to zapchany katalizator. Dzieje się tak wam zawsze przy gwałtownym dodaniu gazu, bez względu na prędkość obrotową? Pozdrawiam.

panczyk
03-02-06, 20:45
mnie sie tak dzieje bez wzgledu na predkosc obr.,ale tylko jak sie samochod nagrzeje na zimnym hodzi idealnie wiec katalizator umnie chyba niema tu nic do rzeczy?

Leeo
03-02-06, 20:48
Ja tez tak mam, wycialem katala i wstawilem strumienice, i przez pewien czas wydawalo sie byc lepiej, ale po ostatniej regulacji zdaje sie nie miec w ogole odejscia w zakresie od 1000rmp do 3000, potem juz ladnie idzie. Mam tak szczegolnie na niskich biegach, dwojka dominuje.

sebas2o
03-02-06, 21:14
Ja mam takie objawy i nie mam katalizatora u mnie najgorzej jest na 2 i 3 jak wciskam gaz to przez chwile tak jakby sie zalał a po chwili dostaje kopa i tez nie wiem o co w tym chodzi. :smile:

panczyk
03-02-06, 21:16
moze te silniki takie do dupy sa te d15b2 haha

Leeo
03-02-06, 21:32
Ja mam akurat 1.4 :P Moze poglad, ze tylko loski przerabiaja hondy na gaz jest prawdziwy :) Podobno silniki wyjatkowo tego nie toleruja.. Zaczynam zalowac, ze moj cif jest zagazowany, zwlaszcza, ze ceny gazu sa takie fantastyczne.. :/ Probujcie wycinac katalizatory, moze pomoze ;)