Zobacz pełną wersję : Samoregulator od v-teca padl ??
Witam na wstepie napisze ze nie jestem zadnym specem i sie na tym zbytnio nie znam, wiec bylbym wdzieczny za pomoc. Na poczatku myslalem ze problem jest ze zle wyregulowanymi zaworami bo mi stukalo, ale jak sie okazalo zawory sa ok a stuka jedna krzywka od v-teca, samoregulator. Czy jest to do naprawienia, albo sa moze inne przyczyny tego stukania i jak mozna by b ylo to naprawic i w jakiej cenie i czy wogole jest do kupienia taki samoregulator. Z gory dzieki za pomoc. Silnik to b16a2
Chodzi Ci pewnie o kasownik luzu vtec'a (LMA - Lost Motion Assembly)- możesz kupić nowe w ASO, ale ja szukałbym używek.
A może to coś innego? Jak stuka, kiedy, skąd słychać- napisz coś więcej.
stuka caly czas jak dodam gazu mocniej pozatym nawet jak jest wylaczony silnik i sie dotknie tej dzwigienki to czuc na niej wiekszy luz niz na 2 pozostalych ktore sprawdzalem i pewnie dlatego to stukanie. A orientujesz sie moze w cenach tego LMA ??
z tego co kiedys mi analogue mowil, bo kupywal do swojej B16A2, to dawal w ASO Hondy jakies 200zl za szt., a ich jest chyba osiem ? :)
powodzenia
ok dzieki za odp, naszczescie ja potrzebuje tylko jeden bo mi nawalil a reszta jest bez zarzutu