Zobacz pełną wersję : Spalanie Sekwencja STAG300
bednar_skc
13-05-08, 17:48
Chce w najblizszym czasie zalozyc instalacje STAG 300 do mojej Hani 1.4i 5D 97.
Ile wynosi wam spalanie na tej sekwencji na 100km?
I czy zalozenie BLOSA zmniejszy ilosc spalania?
1.4 na gazie to ile ci pali?????? ja mam 1.6 i pali w miescie ok 10 l na trasie zchodzi przy normalnej jezdzie do 7 l !!!!!!!
Blos nie jest do obniżenia spalania tylko do rozetkania silnika!!! Sekwencja tez w cale nie jest mega oszczedna !!!
bednar_skc
13-05-08, 21:00
no wlasnie dopiero bede zakladal za ok tydzien...jeszcze szukam dobrego fachowcy...
Bassmaster
13-05-08, 22:10
Blos nie jest do obniżenia spalania tylko do rozetkania silnika!!!
Blos jest przede wszystkim czymś pomiędzy instalacją 1 lub 2 generacji z mikserem a 4 generacji, czyli sekwencją.
Sekwencja tez w cale nie jest mega oszczedna
Ponieważ na sekwencji nie ma żadnych zwężek w dolocie a dobrze wyregulowana sekwencja daje prawie takie samo przyspieszenie jak na benzynie.
Chce w najblizszym czasie zalozyc instalacje STAG 300 do mojej Hani 1.4i 5D 97.
I czy zalozenie BLOSA zmniejszy ilosc spalania?
Powiem tak: spalanie w mieście i tak będziesz miał na zbliżonym poziomie, tyle że na STAG-a wydasz ~2000zł i będziesz miał wrażenie że cały czas jeździsz na benzynie a na BLOS-a ~400zł i niestety małe zmulenie odczujesz (nie takie jakbyś miał mikser ale zawsze).
Jak nie masz jeszcze instalacji lpg to zakładaj sekwencje!!!!!
DLaczego???? a no dla tego ze instalacja z blosem bedzie cie kosztowac ok 1600 - 1700 zł a sekwencja 2000zł Dopłacasz pare groszy i masz odrazu konkret a nie jakies miksy z blosem!!!!!
aurii,
sekwencja 2kzł?? chyba taka po taniosci u pana edzia w szopie i na uzywanych czesciach bez homologacji...