PDA

Zobacz pełną wersję : swap d16y2 nowe wiązki .. prosze pomozcie

miichalek
15-04-14, 21:05
witam
ogarniam swapa w moim eg3. na d16y2 silnik już siedzi wiązki które dostałem z silnikiem okazały się złe bo nie było przede wszystkim kostki do podłączenia tylnej wiązki (światła itp.) Na forum doradzono mi kupić wiązki kabinową i silnikową od d16z6 i kupiłem kabinową od d16z6 crx del sol i przyszła do mnie i okazuje się ze tez nie ma tej kostki ;/ co teraz da się to przerobić? czy odesłać i szukać z eg? i czy może zostać komp od d16y2 który dostałem ze swapem
z góry dzięki za pomoc

mlodyxx
17-04-14, 00:31
jak nie chcesz rzezbic w kablach to ratuje tylko wiazka z eg5 badz z coupe tyle ze trzeba ze starej przelozyc 4 kable od przelacznika tyl wycieraczki do skrzynki bezpiecznikow reszta pasi P&P tylko jak masz elektryczne szyby i lusterka to i wiazka mysi byc od wersji z tym

miichalek
18-04-14, 19:35
Nie mam elektryki itp. Czyli pozostaje mi szukac wiazki od b7 zeby bylo najprosciej

FaziRBK
18-04-14, 19:45
Od del sola wiązka nie pasuje. Tak jak kolega wyżej albo wyjmujesz Twoją silnikową i kabinową i wysyłasz do przerobienia na obd1. Albo kupujesz z eg5 lub ej1/ej2 z tym, że z ej1 i 2 do wiązki musisz dosztukować kable do elektryki do tylnej części auta. Oraz w przypadku ej2 czyli d15b7 dokładasz też kable do vtec'a.

miichalek
22-04-14, 07:17
Wielkie dzieki za pomoc ;)