Zobacz pełną wersję : bębenek zamka od klapy bagażnika
Witam! Rok sie zabieralem do naprawienia tej usterki. Mianowicie nie moge otworzyc kluczykiem bagażnika. Jest to dosc upierdliwe (jak pewnie sie domyslacie). Wymontowalem bebenek i probowalem cos z tym zrobic. Kluczyk wchodzi normalnie (teoretycznie), zapadki niby ustawiaja sie w pozycji do otwarcja ale kluczyka przekrecic nie moge. Zachowuje sie tak jakby byl jakis zblokowany albo co gorzej w ogole nie byl od tego bebenka. Dodam, ze tym kluczem moge otworzyc drzwi.
Czy ktos mial podobny problem? Czy jest taka mozliwosc, ze w zestawie (fabrycznie) byl jeszcze jeden klucz specjalnie do tego bebenka a ja go po prostu nie dostalem po kupnie?
pozdro!
Mozliwe, ze ktoś wymienił sam tylny bebenek...
A Ty nie masz kluczyka...
skolopendra
13-05-08, 23:11
zapadki niby ustawiaja sie w pozycji do otwarcja ale kluczyka przekrecic nie moge.
tak nie moze być .ponieważ już tam nic nie ma co by mogło blokować przekręcenie kluczyka.
no moze jedynie klej
proponuje zaniesć wkładke do fachowca
zapadki niby ustawiaja sie w pozycji do otwarcja ale kluczyka przekrecic nie moge.
tak nie moze być .ponieważ już tam nic nie ma co by mogło blokować przekręcenie kluczyka.
no moze jedynie klej
proponuje zaniesć wkładke do fachowca
co racja to racja :)
Rzeczywiscie ten element (czyli m.in. bebenek) w swojej budowie nie jest skomplikowany. Wyglada to tak jakby cos sie tam skleilo albo sie zblokowalo z innego powodu. Dzis mam zamiar pojechac z tym do jakiegos fachowca. Ale i tak glowie sie nad tym caly czas hehe ;)
Lukalem tez jak wyglada ten bebenek w sedanie (bo tam nie trzeba nic demontowac aby sie do niego dostac). I zachowuje sie troche inaczej od mojego. No ale zobaczymy co powie fachura...
@lcfr:
wydaje mi sie, ze ja bylem pierwszy, ktory demontowal plastyk i dostawal sie do bebenka choc moge sie mylic ;)
[ Dodano: Czw 15 Maj, 2008 ]
Udalo mi sie rozwiazac problem :) Pojechalem do fachury (dla wszystkich z 3city polecam goscia, ktory ma swoja kanciape w Gdyni w Tesco - przy zjezdzie z obwodnicy). Typek skasowal mnie 50zl ale odswiezyl moj kluczyk i naprawil sam bebenek, ktory byl troche zapchany.
Teraz wszystko smiga prima sort :)