Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uklad wydechowy od VTI podejdzie po coupe 6 gen?

najman
13-05-08, 00:17
Mam mozliwosc kupienia wydechy albo od 3D VTI i bede musial dorabiac rurke pod tlumik koncowy lub tez mozliwosc kupienia od 5D VTI - jednak nie wiem czy tutaj nie obedzie sie bez przerubek... Wydech tez ma srednica 2 cale jak w 3D czy wieksza?

havok
13-05-08, 00:53
od 3D VTI i bede musial dorabiac rurke pod tlumik koncowy
Zgadza się.

od 5D VTI - jednak nie wiem czy tutaj nie obedzie sie bez przerubek...
Nie, końcowy ma inne mocowanie.
Najlepiej szukaj wydechu od ITR - najmniej problematyczne spasowanie.

Wydech tez ma srednica 2 cale
Tak

najman
13-05-08, 01:10
Ale od 5D srodkowy jest taki sam? Tylko z koncowym wiecej bujania sie? Tyle ze od ITR ma chyba jeszcze wieksza srednice a to raczej niezbyt dobrze... W ogole jest to dobry pomysl zeby kupowac taki uzywany wydech? Czy lepiej poczekac i kupic nowy 2'' za ok tys zl?

havok
13-05-08, 19:59
Ale od 5D srodkowy jest taki sam? Tylko z koncowym wiecej bujania sie?
Część środkowa (od łączenia za katalizatorem do łączenia przed końcowym) jest taka sama w autach z lat 92-00.

W ogole jest to dobry pomysl zeby kupowac taki uzywany wydech?
Zależy od jego stanu, ceny i Twoich oczekiwań.

najman
13-05-08, 21:13
Chce zamontowac wydech 2", aby poprawic nieco osiagi;) a poki co nie mam kasy na nowy wydech z nierdzewki...

havok
14-05-08, 00:38
Bierz od ITR, będzie OK i w razie czego rozwojowo ;)

najman
14-05-08, 08:53
No tak tylko nie moge takiego znalesc, a te wydechy od VTI nie sa rozwojowe?:) Jesli bede mial taki wydech to chyba lepszy niz seryjny? Za jakis czas zmienilbym koncowy, wiec srodkowy zostalby od VTI...

O pojawil sie w dziale sprzedam TAKI (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=586661&sid=634a72b8082fb49ff3747028bfdd4626#586661) wydech od ITR pasujacy do civic. Jednka wydaje mi sie ze wydech o srednicy 2,25 cala bedzie troche za duzy do mojego silnika... (Mam poki co kolektor 4 2 1 chce jeszcze dolozyc kolektor dolotowy od 125 konnego silnika 1.6 oraz jakis dolot) Zastanawiam sie czy nie poczekac jednak i kupic nowy wydech 2". Skoro ten od VTI nie jest zbyt rozwojowy;) (chyba ze na to co chce zrobic bedzie ok?)