Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Po wypadku nie pali

goralek
14-04-14, 19:58
Szybkie pytanie
. Czy civic MB 1, 5 v-tec ma awaryjny wyłącznik bezpieczeństwa
Syn miał wypadek wypaliło poduchy silnik wygląda na nieruszony ale nie chce palić. Piszę z telefonu komórkowego i nie mam jak przeszukac forum.

Z góry dziękuję :-)

MM63
14-04-14, 20:29
Szukaj po prawej od pedału gazu.

jarossis
14-04-14, 20:50
Jest schowany z tyłu konsoli środkowej po lewej stronie. Jak zanurkujesz od strony kierowcy będziesz go widział. Jest okrągły nałożona jest na niego czarna gumowa osłona. Wciska się go od góry.

goralek
14-04-14, 21:13
Dzięki za podpowiedzi ale nadal go nie mogę zlokalizować. Znajomy znawca civiców twierdzi, że jest z tyłu schowka. W każdym z opisywanych miejsc nie mogę go znaleść. Dla pomocy - 1997 rok może w tym roczniku był gdzie indziej ???

Endrju1
14-04-14, 23:05
W angielkach (czyli modelach MA/MB/MC 6 generacji civic) w których dziale napisałeś, znajduje on się nad pedałem gazu (dla wersji z kierownicą po lewej).
Z twojego opisu wnoszę, że posiadasz kolejną, tj 7 generację civica i zapewne czujnik uderzeniowy znajduje się gdzieś indziej. Pytaj w odpowiednim dziale.

PS: Jak dobrze pamiętam to w 7 gen. wyłącznik uderzeniowy jest za schowkiem, trzeba wymontować schowek i szukać po lewej stronie.

goralek
15-04-14, 07:12
W angielkach (czyli modelach MA/MB/MC 6 generacji civic) w których dziale napisałeś, znajduje on się nad pedałem gazu (dla wersji z kierownicą po lewej).
Z twojego opisu wnoszę, że posiadasz kolejną, tj 7 generację civica i zapewne czujnik uderzeniowy znajduje się gdzieś indziej. Pytaj w odpowiednim dziale.

PS: Jak dobrze pamiętam to w 7 gen. wyłącznik uderzeniowy jest za schowkiem, trzeba wymontować schowek i szukać po lewej stronie.

Piszę w dobrym dziale. Auto na zdjęciu to auto żony. Rozbita hania jest syna tak jak w powyzszym opisie

Endrju1
15-04-14, 08:19
Czyli szukaj w okolicach pedału gazu:
http://img163.imageshack.us/img163/7158/dsc012241.jpg
wygląda to tak:
http://czujka.pl/p/2014/01/honda-civic-vii-01-05r-1-6-czujnik-uderzeniowy-3809781327.jpg
i jest zamontowane tym okrągłym gumowym do góry i to trzeba wcisnąć.

adamos86
15-04-14, 11:23
Ja mialem pobprawej stronie od pedelu gazu schowany pod wykladzinom wiec od strony pedalu gazu popatrz pod wykladzina

goralek
15-04-14, 17:50
Dziękuję wszystkim za pomoc, rzeczywiście jest obok pedału gazu. Silnik odpalił z dotyku.