Zobacz pełną wersję : Po wypadku nie pali
Szybkie pytanie
. Czy civic MB 1, 5 v-tec ma awaryjny wyłącznik bezpieczeństwa
Syn miał wypadek wypaliło poduchy silnik wygląda na nieruszony ale nie chce palić. Piszę z telefonu komórkowego i nie mam jak przeszukac forum.
Z góry dziękuję :-)
Szukaj po prawej od pedału gazu.
Jest schowany z tyłu konsoli środkowej po lewej stronie. Jak zanurkujesz od strony kierowcy będziesz go widział. Jest okrągły nałożona jest na niego czarna gumowa osłona. Wciska się go od góry.
Dzięki za podpowiedzi ale nadal go nie mogę zlokalizować. Znajomy znawca civiców twierdzi, że jest z tyłu schowka. W każdym z opisywanych miejsc nie mogę go znaleść. Dla pomocy - 1997 rok może w tym roczniku był gdzie indziej ???
W angielkach (czyli modelach MA/MB/MC 6 generacji civic) w których dziale napisałeś, znajduje on się nad pedałem gazu (dla wersji z kierownicą po lewej).
Z twojego opisu wnoszę, że posiadasz kolejną, tj 7 generację civica i zapewne czujnik uderzeniowy znajduje się gdzieś indziej. Pytaj w odpowiednim dziale.
PS: Jak dobrze pamiętam to w 7 gen. wyłącznik uderzeniowy jest za schowkiem, trzeba wymontować schowek i szukać po lewej stronie.
W angielkach (czyli modelach MA/MB/MC 6 generacji civic) w których dziale napisałeś, znajduje on się nad pedałem gazu (dla wersji z kierownicą po lewej).
Z twojego opisu wnoszę, że posiadasz kolejną, tj 7 generację civica i zapewne czujnik uderzeniowy znajduje się gdzieś indziej. Pytaj w odpowiednim dziale.
PS: Jak dobrze pamiętam to w 7 gen. wyłącznik uderzeniowy jest za schowkiem, trzeba wymontować schowek i szukać po lewej stronie.
Piszę w dobrym dziale. Auto na zdjęciu to auto żony. Rozbita hania jest syna tak jak w powyzszym opisie
Czyli szukaj w okolicach pedału gazu:
http://img163.imageshack.us/img163/7158/dsc012241.jpg
wygląda to tak:
http://czujka.pl/p/2014/01/honda-civic-vii-01-05r-1-6-czujnik-uderzeniowy-3809781327.jpg
i jest zamontowane tym okrągłym gumowym do góry i to trzeba wcisnąć.
Ja mialem pobprawej stronie od pedelu gazu schowany pod wykladzinom wiec od strony pedalu gazu popatrz pod wykladzina
Dziękuję wszystkim za pomoc, rzeczywiście jest obok pedału gazu. Silnik odpalił z dotyku.