PDA

Zobacz pełną wersję : Trzeszczące plastiki

apw911
13-04-14, 12:40
Witam

Od pewnego czasu w moim aucie odzywają się wszelkiego rodzaju plastiki - głównie tunelu środkowego.
Może u kogoś również ma ten sam problem?
Czy macie może jakieś wskazówki jak walczyć z trzeszczącymi plastikami?

MM63
13-04-14, 13:42
Nie spotkałem się, żeby w tych autach coś trzeszczało. Jedynie źle zamocowany boczek albo puszka coca-coli w zagłębieniu przed lewarkiem zmiany biegów - i to sobie sprawdź. Czy po prostu coś jest nie przymocowane na wszystkie spinki albo czy nie poniewierają Ci się jakieś przedmioty po aucie.

WojTEC
13-04-14, 13:47
u mnie tylko półka z tyłu się odzywa.

Krawiec
13-04-14, 14:05
dokładnie, Civic to jedno z nielicznych aut, w których nie słychać trzasków plastiku. Jestem pod tym względem mega przewrazliwiony i z tego powodu zawiodłem się na passacie B6. Do szału doprowadza nie Renault Clio brata, w którym trzeszczy wszystko. Podobnie wkurzać zaczyna mnie Hyundai i30, który po 80 tys zaczyna się odzywać.
Czasem rozwiązania są banalnie proste - np. u mnie dziwne dźwięki dochodziły ze źle spasowanej ramki radia - podłożona kartka papieru kilka razy złożona (włożona tak, żeby nie było jej widać) ustabilizowała ramkę i dźwięk zniknął. W Grand Vitarze ojca spięliśmy kabelki za deską, bo podczas jazdy uderzały w plastiki wpadając w dziwne wibracje i powodując dziwne dźwieki.
Zlokalizuj co trzeszczy i spróbuj to "odizolować" od innych plastików - może wtedy przestanie.

lookaty
13-04-14, 22:32
W Clio 3 teściowej istna cisza, w mojej byłej R19 też cisza, a w Civicu świerszcze z tyłu, przodu masakra.

Marecki
13-04-14, 22:39
No to chyba twoja hanka miała niezłego dzwona i ją ktoś źle poskładał. Ewentualnie przekladka z rhd zrobiona

sent out from my lovely phone

lookaty
13-04-14, 22:42
Moją Hankę kupiłem od znajomych, a oni z salonu w PL i nigdy nie miała dzwona do tamtego roku. Co poradzić, pewnie poniedziałkowa seria.

apw911
13-04-14, 23:42
Dziwne - u mnie trzeszczy "podszybie wewnętrzne" zwłaszcza jeśli chodzi o ten daszek nad zegarami - wystarczy, że docisnę w stronę przodu/dołu to trzeszczy :/