Zobacz pełn± wersję : brak cisnienia na tłokach
witam serdecznie,mam problem - auto mi zgasło i nie chce odpalic,mechanior sprawdził i powiedziałze nie ma cisnienia na tłokach - na 2 jest 4 a na 2 jest 2.i pytanie czy auto wtedy nie odpali to raz,a dwa czy wina tego jest walnieta uszczelka pod głowica?Czy moze jeszcze cos innego?????Pomozcie bo jestem zalamany...... :(
glowica, pierscienie...
TAk czy inaczej rozbieranie silnika :(
skoro na wszystkich cylindrach jest tak niskie ci¶nienie to pewnie do wymiany s± pier¶cienie, czyli remont silnika :/
dodam ze,cala ta historia zaczela sie od tego ze jechalem w czasie okrutnego deszczu/nie wiem czy ma to wpływ na cokolwiek/Zajechalem na miejsce i jak chcialem juz odjezdzac to auto za 1 razem nie odpalilo a za 2 odpalilo lecz obroty zjechaly do ok.400 - przegazowalem go troche i ruszylem.Odjechalem raptem 50m i silnik zgasł.Od tej pory nie moglem go uruchomic.Byl nieopodal uczynny chlopak ktory podszedl i sprawdzil czy jest iskra - okazalo sie ze nie ma.Wymieniłem modul i cewke lecz nadal nie moglem odpalic silnika.Zaciagnalem auto do serwisu i stwierdzili ze jest iskra ale nie ma cisnienia na tłokach....Powiedzial ze mial taki przypadek ze w jakims fiacie/jest to serwis fiata/byla walnieta uszczelka pod glowica i ze tez nie mial cisnienia.Wymienili ja i bylo ok.Faktycznie to moze byc uszczelka???Hmmm....jezeli pierscienie byly by do wymiany to powinien olej mi brac,a tak nie jest
No tak jak piszesz, jesli nie bral ci oleju to mozliwe ze sama uszczelka
slyszalem ze uszczelki sa wrazliwe/to znaczy szybciej padaja/jak lubi sie palowac,a ja czesto tak robilem....oczywiscie na rozgrzanym silniku i nigdy tej zasady nie łamie.Jutro mechanior ma rozkrecac silnik,takze bede wiedzial o co kaman