Zobacz pełną wersję : Woda na podlodze (kierowcy)
Witam od wczoraj borykam sie z problemem mokrego dywanu po stronie kierowcy wyszla sprawa na jaw po wczorajszym sprzataniu..
podwinalem ile moglem wykladzine tam dosyc mokro lecz unoszac ta gabke pod pedalami woda doslownie sie wylala jakby z piana (wczorajsza byc moze myjka) dalem nura i patrzylem na wizki linke od maski tam ok sucho na lewej sciance jak i w rogu... problem tkwi nadal wydaje mi sie ze dostaje sie centralnie pod gabke ale ciezko ja bedzie zdjac... probowalem nawet woda z banki lalem po szyberku liswach podszybiu szybie laczeniu maski na podszybie i przygladalem sie trzymajac gabke podwinieta ile sie dalo i nicccc nie widzialem zeby lecialo takze na obecna chwile jestem w czarnej D.... dzis chce zdemontowac podszybie moze tam sie nagromadzil jakis syfiliz zobaczymy .... aha na pewno nie leje sie przez drzwi kolo glosnika
moze jakies dacie mi wskazowki jeszcze ??
W moim przypadku, jak miałem mokry dywan od strony kierowcy, to okazało się, że nagrzewnica przecieka. Sprawdź czy nie ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym i czy w chłodnicy jest pod korek płynu. Jeżleli nic nie ubywa to będziesz musiał szukać dalej.
patrzylem jak najbardziej i plynu nie ubywa... bede obserwowal ... raczej to nie plyn poniewaz on ma charakterystyczny zapach u mnie z kolei u mnie bezwonny, wilgoci jakby no i wyciskajac gabke leciala piana
piotreek23
13-04-14, 12:59
Ja wiem że to głupie ale czasem od spryskiwaczy czy gdzieś nie sika na gródź? I może się gdzieś przedostaje.
bardzo mozliwe wlasnie chce sie dobrac dzis do podszybia lecz pogoda deszczowa i pizga :) aczkolwiek nie wydaje mi sie ze ze spryskow mam jeszcze zimowy plyn i mocno trąca alkoholem :) a w srodku tego nie czuc ...
otoz zdjalem podszybie czysciutkie zero lisci i czegokolwiek ! sprawidzilem woda lejac z butli i elegancko scieka sobie... po tej akcji pojechalem na myjke ciesnieniowa lalem po podszybiu szybrze laczeniach maski itp. nie dojrzalem nic zeby sie gdzies lala w srodku... najciekawsza sprawa jak ruszylem hania z myjki zauwazylem kapanie od strony pasazera wody na dywanik ... odrazu zanuzylem sie tam i nic nie widzialem zeby bylo mokro procz mokrych srubek a w sumie kapiacych z nich wody miejsce pod schowkiem pod dmuchaawa mam na mysli masakra jakas
Ja miałem wodę w nogach u pasarzera jak miałem dziurę w rogu tutaj:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t34.0-12/1470569_668744703170110_273583853_n.jpg?oh=6a9f8a8 850633809936fb2e4f2336f67&oe=534E03C1&__gda__=1397623035_c60da1321b102e85d8c3b7f3c012895 f
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/1481784_668744699836777_552104005_n.jpg?oh=752acf7 76cfd795ebd097f13552f7af8&oe=534E61DB&__gda__=1397611574_c6f2be909193d6ee7f73044082f01df c
jeszcze tą balszkę możesz dogiąć też:
http://www.civic5g.pdg.pl/foty/nawiew/nawiew_3.jpg
wiesko1261
15-04-14, 06:31
ja niestety kilka lat tamu miałem to samo ,podobnie ej9 popękana masa uszczelniająca
bardo trudno dostępne miejsce ,zmuszony byłem do wyciągania obudowy nadmuchu
W rogu na gorze ja miales od strony pasazera ? Podszybie juz zdejmowalem wszystko ok zero syfu kanaliki drozne blaszke rowniez dogialem
Kolego Dani_ezG ja miałem podobny problem w swoim civicu tylko że w angielce. Wydaje mi się, że został rozwiązany. Również miałem problem z tym ze wykładzina kierowcy jak i pasażera z przodu mokra była do tego stopnia że woda wypływała jak się ją naciskało. Nie wiele myśląc wywaliłem fotele i cała wykładzinę do gołej blachy i szukałem... okazało się, że poprzedni własciciel przykręcił chlapacze na wkręty, które przebiły blache i w rogach przez dziury leciała woda do środka bo otwory były tam gdzie dokładnie woda sciekała... wiec sprawdz czy u Ciebie podobnie nie ma. Załatwiłem to sylikonem poki co... Dodatkowo u mnie po zdjęciu błotników okazało się, ze na rogach gdzie spływa woda zrobiły się dziury bo korozja przegryzła blache i tam tez waliła woda. Nie mam czasu na naprawy konkretne bo auto uzywane dzień w dzień wiec poszła pianka montazowa i sylikon. poki co sucha wykładzina a teraz ciagle pada... tu masz zdj pogladowe w ktorym miejscu korozja zrobiła dziure: http://www.iv.pl/images/35738573462700734994.jpg
Mam identyczny problem, mam wodę na tym dywanie pod pedałami który ma gąbkę pod spodem i od strony pasażera, zardzewiała też ta "dziura" na wysprzęglik tylko że moje auto jest po kompletnej blacharce przy której cały czas byłem i nie mogę sobie przypomnieć gdzie popełniłem błąd. Jedyne co mi przychodzi do głowy to opcja że zdrapywałem starą masę uszczelniającą na podszybiu przy zawiasach maski i później już jej nie zakładałem bo zapomniałem, mam zamiar rozebrać całe podszybie i zobaczyć czy to nie to. Pomijam możliwość uszkodzenia rogu który pokazany jest wyżej bo tam nic nie było ruszane i było ok, a auto wcześniej nie leciało i było suche :/ DaNi_ezG daj znać jak dojdziesz skąd leci.
patrzylem lalem woda nic nie dojrzalem jak kolega wczesniej wspomnial zebym zobaczyl te miejsca gdzie sa miejsca wysmarowane masa uszczelniajaca zdjalem nawet nawiew nic nie dojrzalem ehh... :/ bede chyba zmuszony zdemonowac wykladzine jak i ta gabke tylko jak sie do niej zabrac ???
Kolego Dani_ezG ja miałem podobny problem w swoim civicu tylko że w angielce. Wydaje mi się, że został rozwiązany. Również miałem problem z tym ze wykładzina kierowcy jak i pasażera z przodu mokra była do tego stopnia że woda wypływała jak się ją naciskało. Nie wiele myśląc wywaliłem fotele i cała wykładzinę do gołej blachy i szukałem... okazało się, że poprzedni własciciel przykręcił chlapacze na wkręty, które przebiły blache i w rogach przez dziury leciała woda do środka bo otwory były tam gdzie dokładnie woda sciekała... wiec sprawdz czy u Ciebie podobnie nie ma. Załatwiłem to sylikonem poki co... Dodatkowo u mnie po zdjęciu błotników okazało się, ze na rogach gdzie spływa woda zrobiły się dziury bo korozja przegryzła blache i tam tez waliła woda. Nie mam czasu na naprawy konkretne bo auto uzywane dzień w dzień wiec poszła pianka montazowa i sylikon. poki co sucha wykładzina a teraz ciagle pada... tu masz zdj pogladowe w ktorym miejscu korozja zrobiła dziure: http://www.iv.pl/images/35738573462700734994.jpg
pianka montazowa tylko pogorszyles sprawe jak zlapie wilgoc to brdzie trzymac jak gąbka i zardzewieje bardzo szybko, a wracajac do tematu nie leje ci sie plyn z pompki sprzegla ja mialem dywan mokry w tym miejscu wlasnie z tego powodu