Zobacz pełną wersję : Sprzegło VALEO.
Przymierzam sie do wymiany sprzęgła w D14A8.
znalazłem kilka propozycji jednak w oko rzuciła mi sie najtansza.
sprzegło komplet nowe za 280zł firmy Valeo.
co o tym sądzicie ?
miał ktoś to moze w samochodzie i jak to sie sprawuje?
nie jezdze jak rajdowiec tylko jakby w stylu ECO ;) wiec jakies wyczynowe jest mi zupełnie zbędne
a dopłacać za sprzegło tylko dlatego , ze jest niemieckie czy japońskie i płacić prawie 2 razy tyle...
[ Dodano: Pon 12 Maj, 2008 ]
tu własnie mam dylemat .
Ja bym polecił aisin zresztą poczytaj opinie http://www.honda-crx.info/forum/printview.php?t=15758&start=0&sid=c15450f749e8743a739de27fb6618077
dzieki za link ale ...
cytaty z tamtego forum :D
Witam odradzam valeo ja mam takie i jestem nie zadowolony ciezko na 2 o pisk :rotfl: chyba ze mam motor za słaby
jezeli to tylko argument , ze na 2 biegu ciezko o pisk to ...
AISIN - oryginalne sprzeglo Hondowskie montowane na pierwszy montaz.
Dzwoniłem właśnie do Inter Cars komplet Aisin do D16z5 kosztuje 720zł....
chce sprzęgło w miare dobre no i cena 290 za valeo do 720 robi roznice...
ku...wa juz teraz sam nie wiem ...
AISIN - oryginalne sprzeglo Hondowskie montowane na pierwszy montaz.
Dzwoniłem właśnie do Inter Cars komplet Aisin do D16z5 kosztuje 720zł....
mialo byc do 14a8 tutaj masz link do exedy ponoc lepsze od aisin za 490
a na allegro aisin był po około 400zł jesli jednak naprawde nie masz parcia na szybką jazde to wez Valeo tylko pamiętaj ze sprzęgo wymianiasz na dłuzszy okres czasu i jest z tym troche roboty to nie końcówka dazka więc moim zdaniem lepiej zainwestowac w coś solidniejszego ale to tylko moje zdanie sa tacy co jezdzą na valeo i nie nazekają poczytaj jeszcze to http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=29603&highlight=sprz%EAg%B3o
skolopendra
13-05-08, 23:28
co o tym sądzicie ?
odradzam
tylko
exedy lub aisin
esli jednak naprawde nie masz parcia na szybką jazde to wez Valeo tylko pamiętaj ze sprzęgo wymianiasz na dłuzszy okres czasu
no mysle , ze z 2 lata na tym pośmigam...
dalej sie zastanawiam. jak znajde tanio aisin to dopłace tą stówke wiecej i je wezme , a jak nie znajde to zaryzykuje Valeo..
[ Dodano: Sro 14 Maj, 2008 ]
na chwile obecną nie znalazłem na allegro sprzegła aisin do mojego silnika..
exedy znalazłem za 490zł
Panie, bier Pan Exedy, sam mam i polecam!
Miałem Valeo w moim d16z6 i nie polecam. Na początku dobrze kleiło ale po jakiś 2 miesiącach zaczeło się uślizgiwać przy dawaniu ognia. Tylko, że ja wolno to raczej nie jeźdze, to nie wiem jak sie będzie zachowywać przy spokojnej jeździe po jakimś czasie :agent: