Zobacz pełną wersję : Klocki tył 2000 r. Problem przy wymianie.
Prosze o podsunięcie pomysłu, jak wcisnąć tłoczek dociskający klocki tylnych hamulców ?
Musisz go wkrecić a nie wcisnąć.
Hmmm sprawdze to. Dzięki za ekspresową odpowiedź ;)
Mozna uzyc do tego scisku stolarskiego. Lub zrobic sobie home made ze starych klockow narzedzie do wciskania.
Z tyłu nie WCISKAĆ tylko WKRĘCAĆ więc ścisk na nic sie tu zda. Ja wkręcałem dlutem stolarskim bo całkiem nieźle się zapierało ;)
Ale jakaś grubsza blacha albo cos w tym stylu myślę, że zd egzamin ;)
No ale co z tą uszczelką która otacza tłoczek, nie porwie się ? Wygląda, że dość ściśle przylega.
Ostanie pytanie na dziś. Jak głęboko wkręcić ten tłoczek ? Do spodu, czy tylko tyle żeby zmieścił się klocek ?
dragon_mk1
12-04-14, 20:08
Do spodu żebyś się nie męczył ze składaniem. Później naciśniesz na hamulec to sam się ustawi odpowiednio
O ile nie bedzie zapieczony. Najpierw sprawdz czy tloczek chodzi odpowiednio. Jezli bedzie chodzil bardzo ciezko to po pierwszej trasie ugotujesz hamulce, takze przynajmniej sprobuj go rozruszac jak bedzie sie ciezko wciskal/wkrecal wtryskujac plyn hamulcowy pod gumowa oslone np strzykawka.