Zobacz pełną wersję : Tein czy Eibach
michalm320
12-05-08, 10:54
Jakie lepsze springi - tein czy eibach??? Cena prawie ta sama ale ktore lepsze póki co pod seryjne amory, w przyszłości mam w planach bilstein b8. Dzieki za opinie
bilstein b8.
bilestein nie ma w ofercie amorów do 6gen...
michalm320
12-05-08, 21:57
bilestein nie ma w ofercie amorów do 6gen... Ok, to pomińmy tą kwestie póki co. Wiec co proponujecie ???? Tein czy Eibach???
Moim skromnym zdaniem lepiej odłóż kase tą co masz teraz na same sprężyny i kup w przyszłości gotowy zawias. Masz pewność, że współgra całość ze sobą a kombinując można czasami najeść się nerwów i niepotrzebnych kosztów.
A wracając do pytania. Tein.
Lada dzień bedę moncił u mnie teina właśnie to się wypowiem. Jak do tej pory polecam skunka mocno obniża ale sprężyny są rewelacyjne w połączeniu z amorami tokico nalepiej bialymi.
Ja mam Tein SS i jestem bardzo zadowolony, jest spora regulacja wysokości, twardością się nie bawiłem, odrazu skręciłem na maxa i powiem że nadal jest w miare komfortowo, nawet dobrze wybieraja dziury :)
pzdr.
mam Tein SS i jestem również mega zadowolony, wart swojej ceny!
bilstein b8.
bilestein nie ma w ofercie amorów do 6gen...
Jesteś pewien??? Bo jesli nie to nie wprowadzaj innych w błąd...
Tien + Tokico białe . To jest dobre kombo. :)
Jakie lepsze springi - tein czy eibach???
jedne i drugie -30mm?
To jeszcze dołączę się do pytania - tein, eibach....czy koni str.t?
Kuba_Lu
jak znajdziesz bilstein b8 do 6gena to zamów i dla mnie!!
jesteś pewien? nie to nie wprowadzaj innych w błąd
p.s. polecam www.bilstein.de
michalm320
15-05-08, 23:19
jedne i drugie -30mm?
tak, max -30mm
Apropo amorków Bilsteina to napewno są B6
jak znajdziesz bilstein b8 do 6gena to zamów i dla mnie!!
tak samow polskim katalogu nie ma b6 do 5 gen.
na b8 w ej jezdzil min delsol, flyby, na b6 w 5 gen jezdzi hcc.
[ Dodano: Pią 16 Maj, 2008 ]
a ja w swoim civicu np wg katalogu mialem przednie b8 od accorda :)
Kup spingi KONI i zbieraj na regulowane amorki , chyba nic nie bedzie lepiej spasowane , niz te dwa produkty :)
przy eibachu mam dobicie na nierównosciach dość głuch i irytujacy dzwięk.
czy ktoś ma podobne problemy? a może amory juz siadaja...? co jest prawdopodobne. czy bilstein b6 + eibach bedzie rozwiazaniem problemu?
z góry dzięki za pomoc!
mam b8 i eibach w 5gen i nie jest to obnizenie 30mm ;)
oprocz sprezyny to i amor jest krotszy...
ogolnie ten zestaw jest bardzo fajny czasem, mysle ze moglby byc troche twardszy, ale to tylko w sytacjach bardziej ekstremalnych. do normalnej szykiej jazdy mysle ze zadowoli Cie taki setup w 100%, roznica do serii kolosalna ;)
mam b8 i eibach w 5gen i nie jest to obnizenie 30mm ;)
a jakie wedlog Ciebie?
blue_kos, dokladnie Ci nie powiem, ale najpierw przed B8 i eibachami, mialem przez tydzien seryjne amory ze sprezynami -40, to faktycznie poszlo auto 40mm w dół, a pozniej bylo na oko drugie tyle nizej. jest tak jak na foto, czyli koła prawie w nadkolach. rozmiar koł i opon normalny 195/50r15. (tyl jest wyzej, tylko ze ja mam na maxa odelzone auto, wiec nie bedzie to miarodajne ;))
http://newton.wmii.pl/~malak/obnizenie.jpg
Malak,
pytam bo sam pare dni temu odebralem auto zeszlo od moich ubitych sprezyn -40 P i T czyli od seri -60 albo i lepiej.....wyglada pieknie ale na skreconych kolach i nierownym przejezdze (np. koleiny na skrzyzowaniu i skrecma w lewo) potrafi mi kolo przytrzec przednie nadkole przy wiekszej predkosci (tzn. 20/30)km/h, dodam ze ma narazie seryjne amory.
I zastanawiam sie ile jest winy w tym sprezyn a ile amorkow. Oczywiscie opona i ET tez nie pomagaja w tej sytuacji.
Mysle tez nad wymiana tych sprezyn na -30, oczywiscie z czasem pojda tez amory.
Dzieki za foto....wydaje mi sie ze u mnie wyglada to podobnie
jak masz auto obnizone i stawiasz kolo w poprzek (mocno skręcasz) to musialbys miec 0 ugięcia, żeby nie obcierało o nadkole. logika.
jak obciera jadąc prosto to masz albo złe ET (koło najpewniej za bardzo wysunięte na zewnątrz), albo tak miękkie amorki że dobija do nadkola 'górą' opony.
jak masz auto obnizone i stawiasz kolo w poprzek (mocno skręcasz) to musialbys miec 0 ugięcia, żeby nie obcierało o nadkole. logika.
jak obciera jadąc prosto to masz albo złe ET (koło najpewniej za bardzo wysunięte na zewnątrz), albo tak miękkie amorki że dobija do nadkola 'górą' opony.
na prostej nie obcieraja mi z tym jest ok....chociasz nie jechalem jeszcze z nikim na pokladzie z tylu....i boje sie pomyslec jak jeszcze moze on zejsc w dol
fiszdriv3r
21-08-08, 22:15
Ja podepne sie do tematu. Mam ochote znizyc mojego cifa bo zamontowalem fajne oz superlegeerki (15 cali na oponie toyo proxes t1r) problem jest z tym ze mam juz kupiona dokladke na przod i chcialbym takze ja zalozyc... problem jest w tym ze niemam za bardzo kapusty na komplet zawiasu a zalezy mi glownie na tym zeby ja obnizyc max 35 mm przod i troche mniej tyl cos w stylu ''klina'' (dla osob majacych wyobraznie :-) i o ile sie nie myl jest to styl JDM. Mniejsza o to!!! Widzialem na ebayu rozne propozycje, tylko prosze o wypowiedz kogos kto ma 6 gena i ma obojetnie jakie sportowe sprezyny, lub osobe kto zna taka osobe i moze cos na ten temat powiedziec ( glownie zalezy mi na tym ile to wytrzymuje...) dodam ze samochodem jezdze po anglii wiec prosze o podpowiedz i z gory dziekuje!!!!
michalm320
23-08-08, 11:42
Ja podepne sie do tematu. Mam ochote znizyc mojego cifa bo zamontowalem fajne oz superlegeerki (15 cali na oponie toyo proxes t1r) problem jest z tym ze mam juz kupiona dokladke na przod i chcialbym takze ja zalozyc... problem jest w tym ze niemam za bardzo kapusty na komplet zawiasu a zalezy mi glownie na tym zeby ja obnizyc max 35 mm przod i troche mniej tyl cos w stylu ''klina'' (dla osob majacych wyobraznie :-) i o ile sie nie myl jest to styl JDM. Mniejsza o to!!! Widzialem na ebayu rozne propozycje, tylko prosze o wypowiedz kogos kto ma 6 gena i ma obojetnie jakie sportowe sprezyny, lub osobe kto zna taka osobe i moze cos na ten temat powiedziec ( glownie zalezy mi na tym ile to wytrzymuje...) dodam ze samochodem jezdze po anglii wiec prosze o podpowiedz i z gory dziekuje!!!!
ja jeżdżę na springach Tein S -30mm. Są założone póki co na seryjne amorki i muszę przyznać że jestem mega zadowolony. Mogłyby być ciut twardsze ale myślę że to się zmieni jak założę gazowe amorki. Zobacz sobie moje auto.... link jest w podpisie.