Zobacz pełną wersję : od 100-120 drży kierownica
Blondyn988
12-05-08, 09:04
mam wyważone opony,aluski niebija i takie pytanie czy prucz tarcz hamulcowych moze cos jeszcze powodowac drgania w kierownicy??Nasila sie bardzo przy predkosci 100-120km/h!!przy hamowaniu tez drży troche,a ostatnio nawet zdaża sie ze cos zaczyna stukac przy hamowaniu.Jesli to rzeczywiscie sa tarcze to polećcie mi jakies na allegro do Hani 93 1.5 bez ABS Hatchback i jakies dobre klocki bo te co mam teraz kosztowały 50zł i piszcza jak po... :/
Ja mam podobny problem :(
Moim zdaniem to cos z zawieszeniem, moze lozyska kol, albo wahacze lub ich koncowki.
Jade dzis do mechanika i bede wiedzial cos w tym temacie, wiec sie podziele :aloha:
szymon1777
12-05-08, 10:33
moim zdaniem końcówki drążków albo sam drążek
jezeli tylko przy tej predkosci to albo :
srednica piasty rozni sie od srednicy otworu w feldze - potrzebne pierscienie centrujace
albo
zle wywazone kola - kumpel ostatnio kupil nowki opony i felgi , dal do montazu i wlasnie mial taki objaw (trzeslo wrecz calym samochodem) stawialem na pierscienie bo przeciez swiezo zakladane kola, a on sie stawi lznowu u gosci ktorzy mu kola zakladali i kazal wywazac od nowa - jak reka odjal
Blondyn988
12-05-08, 11:58
ale końcówki drążków by chyba stukały na dziurach lub tym podobne.Może sie myle ale w kazdym razie na dziurach nic niestuka u mnie
NatiSanelEG4
14-05-08, 18:14
u mnie ten sam problem był... po wyważeniu kół zniknął na chwile ale teraz powoli sie pojawia ponownie tylko że u mnie prawdopodobnie są do wymiany łączniki stabilizatora bo na nierównościach słychać stuki, ale co ciekawe na podnośniku nie czuć luzów :)