Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z centralką

danieee
10-04-14, 17:55
witam mam problem z centralka w solce gdy wciskam na pilocie zamknac włącza sie alarm ale sama syren a drzwi mi nie zamyka i nie wiem od czego zaczac poszukiwania he :) i tez mam drugi problem były ciepłe dni to na konsolce z ciepłego powietrza przesunełem na zime i gdy znowu przerzuciłem na ciepłe ciagle mi zime leci gdy ten suwak przesuwam w zime czuje opór a jak na ciepłe to tak lekko mi chodzi jak rozbiore ten panel to tam moge to przecucic na ciepło czy nie za bardzo?

ma1ster
10-04-14, 21:19
Masz do przeglądnięcia instalację centralnego zamka i, lub alarmu. Ja osobiście nie znoszę jakichś alarmów i centralnych nie fabrycznych... od razu obcinaczki do łapy, i wszystko do śmietnika... bo z tym ciężko wygrać...

Poza tym... kto by chciał zawinąć taki wóz...

Co do obiegu powietrza, to możliwe że masz uszkodzony mechanizm sterujący zaworem obiegu płynu w nagrzewnicy...

danieee
10-04-14, 21:35
hehe mam sie czuc urażony :D ze kto by chciał zawinac taki woz :D to jest seryjna instalka alarmu tak mi sie wydaje he czy lepiej oddac to komus ?

a jak to rozbiore ten panel to moge jakos to przerzucić na ciepłe ?

piotreek23
11-04-14, 07:07
A jak kluczykiem od kierowcy przekrecisz drzwi to zamyka pasażera??? Może zacząć od sprawdzenia czy siłowniki nie padły ze starości.

danieee
11-04-14, 19:55
tak pasazera zamyka od kierowcy nie moge bo cos sie stało z zamkiem dawno temu i nie chce sie kluczyk przekrecic i i na centralce zamykalem ale to oba naraz byc padły ?

piotreek23
11-04-14, 21:41
Wymontuj i podłącz 12V na zasilanie siłownika będziesz widział. Ale IMO masz uszkodzony zamek. U mnie jak się zablokował zamek (spadło cięgno i zachaczyło o blachę) to siłowniki też przestały działać mimo że alarm zapinał. W drzwiach kierowcy jest master jak on nie drgnie to nie zamknie pasażera. Najprościej zdejmij boczki :-) wleź do auta i obserwuj co się dzieje.

danieee
12-04-14, 18:23
jutro zobacze własnie tak :)