PDA

Zobacz pełną wersję : Silnik gaśnie podczas jazdy i nie chce zapalić

tony.soprano
09-04-14, 22:18
Od pewnego czasu mam problem z moim Civickiem. Samochód bardzo często gaśnie podczas jazdy i potem nie chce odpalić tzn. odpala tak jakby na 1 sekundę i znowu gaśnie, wskazówka na obrotomierzu nawet nie zdąży dojść do tysiąca obrotów (zaskakuje po kilku-kilkunastu próbach). W sytuacji jak slinik gaśnie, cała deska razem z nim, tzn. pojawia sie tylko kluczyk zielony immobilizera. Nie ma znaczenia czy samochód jest nagrzany czy zimny gaśnie tak czy siak. Znaczenie za to ma ilość benzyny w baku, jak jest mało to zdarza sie to dużo dużo częściej, ale i przy połowie baku potrafi zgasnąć. Kolega polecił mi poluzowanie korka od wlewu paliwa, że niby jakieś ciśnienie tam czy coś, i musze przyznać że to też troche pomogło, ale w dalszym ciągu zdaża mu sie nagle zgasnąć ...
Byłem u mechanika ale ten nie umie zdiagnozować problemu. Czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem ?

Mati070290
10-04-14, 18:18
Miałem nie dawno to samo,gasł mi podczas jazdy,najczęściej jak wpadłem w jakąś dziurę. Potem nie mogłem odpalić. Przyczyną są wytarte styki przy kostce do stacyjki które nie łączą. sprawdź to. Ja swoją po zdemontowaniu wyczyściłem bo była zasyfiała i już miesiąc śmiga bez problemów ale szykuję się do wymiany na nową. Kostka znajduje się pod osłoną kolumny kierowniczej i tak wygląda http://image.ceneo.pl/data/products/7895126/i-kostka-stacyjki-honda-civic-sdn-eg-eh9-10-91-10-95.jpg

falek84
10-04-14, 20:06
miałem to samo i po wyczyszczeniu styków już 5 rok jeżdże i jest ok. Z tymi zamiennikami to podobno różnie bywa ogólnie ich nie chwalą.