Zobacz pełną wersję : Własne Xenony do FK2 !
witam
mam standardowe światła przednie w moim FK2
postanowiłem zrobić xenony
dzwoniłem do xenonowe.pl i za 350 zł mogą mi przysłać zestaw który sobie zamontuje pod oginalną elektrykę i ma być tak jak w orginalnych xenonach z FK2
co myślicie ? warto ? czy może gdzie indziej kupic jakiś taki DOBRY zestaw ? na allegro są jakieś can busy duo za 250 PLN może takie coś ?
po prostu chce z przodu dobre xenony bez poziomowania i spryskiwaczy :) co doradzicie ?
dzwoniłem jeszcze do hidretrofit.pl z tym, że nikt nie odbiera drugi dzień :)
Doradzimy, zebys nie dziadowal :D i nie swiecil nam po oczach.
Sorry, ale w temacie wsadzania palnikow ksenonowych do zwyklych lamp jestem ortodoksyjny.
butler.gdansk
09-04-14, 15:26
Nie będzie jak w ori bo w kloszu w wersji z ksenonem przed palnikiem jest osłona która nie pozwala świecić żarówce bezpośrednio do przodu.
Będziesz raził po oczach, ale skoro decyzję już podjąłeś...
Ja do jednej pary soczewek kupiłem na Allegro właśnie taki zestaw HID z Allegro za około 250zł i nie mam zastrzeżeń.
pogubiłem się :D sam to zastosowałes butler ?
co zrobić w takim razie żeby innym nie dokuczać ? :)
butler.gdansk
09-04-14, 15:43
Bo mam soczewki i przysłona odcina "górę" że nie razi po oczach innych. http://hidretrofit.pl/2014/02/15/honda-civic-8-gen-2/
Do jednej soczewki w reflektorze są włożone palniki D2S zasilane oryginalnymi przetwornicami, do drugiej jest włożony palnik na H1 właśnie z takiego zestawu za jakim się rozglądasz, z tym ze ty potrzebujesz H7.
Mam prawie wszystko już złożone, ale fotki zrobię po detailingu.
robili Ci wszystko na gotowo w hidretrofit.pl czy gdzie indziej ?
własnie chciałbym oddać lampy w dobre ręce żeby ktoś mi to zrobił porządnie :)
butler.gdansk
09-04-14, 16:07
Wysłałem im swoje reflektory które w przeciągu 4 dni odesłali zrobione na gotowo włącznie z ringami.
Ale żarniki D2S oraz HID H1 musiałem kupować we własnym zakresie.
okey to najwyżej kupię i zapkauje im do paczki z lampami tylko jak się z nimi skontaktować bo nie odbieraja :(
jaki koszt? 4 dni to szybko podoba mi się to :)
butler.gdansk
09-04-14, 16:27
Pisz do nich na mail projectorsretrofit@gmail.com
Moje lampy to nie jedyna ich robota w VIIIgen... Tu masz np. opcję "mniej inwazyjną" http://hidretrofit.pl/2014/02/03/honda-civic-8-gen/
Co do kosztów to indywidualnie musisz z nimi ustalić. Ja łącznie w żarnikami zamknąłem się poniżej 2000zł.
wow 2000 PLN ? o nie nie jak dla mnie za drogo już wolę troche drążnić kierowców z naprzeciwka :)
chce im właśnie oddać lampy, ale nie odbierają i nie mam jak się porozumieć :(
butler.gdansk
09-04-14, 16:41
Dlatego podałem Ci drugą opcję która jest łącznie około połowę tańsza.
Nie wstawiaj bezpośrednio HID H7 do swoich reflektorów... to naprawdę nie będzie zabawne dla ludzi którzy będą Cię mijali w nocy z naprzeciwka.
ok butler więc co konkretnie mam zrobić ?
dzwonić tam dalej czy co ? możesz napisac na PW ja się już pogubiłem bo nie siedzę zbytnio w tym temacie :(
butler.gdansk
09-04-14, 16:53
projectorsretrofit@gmail.com
Napisz do nich i spokojnie poczekaj na odpowiedź.
zdecydowanie wolabym telefonicznie, ale skoro inaczj się nie da :)
Odpisali:
Przeróbka na soczewkach typu Mini H1 wraz z zestawem xenonowym X35 H1 4300K to koszt 800zł.
800 PLN dośc dużo nie wiem czy mnie na to stąć :/ zakładałem początkowo 500 PLN :(
butler warto ?
koszt częsci u nich to 500 PLN to 300 policzył za robocizne ? a co tam jest do roboty ? może by kupił te rzeczy za 500 i sam zamontował ?
Odpisali:
Przeróbka na soczewkach typu Mini H1 wraz z zestawem xenonowym X35 H1 4300K to koszt 800zł.
800 PLN dośc dużo nie wiem czy mnie na to stąć :/ zakładałem początkowo 500 PLN :(
butler warto ?
koszt częsci u nich to 500 PLN to 300 policzył za robocizne ? a co tam jest do roboty ? może by kupił te rzeczy za 500 i sam zamontował ?
Jak ja sie orientowalem to przerobka u mnie w takim wariancie kosztowalaby 550, przy czym ja nie musze kupowac przetwornicy i osprzetu bo juz mam ksenon.
Sam mozesz zmontowac, ale jak zapewnisz, ze nie bedziesz swiecil w kosmos albo gdzies na boki? 300 zl to jedno tankowanie.
Roboty jest troche, rozkleic lampe, osadzic soczewke zachowujac kierunki swiecenia, potem wszystko skleic, tak zeby nie parowaly lampy.
butler.gdansk
09-04-14, 22:18
Moim zdaniem to optymalna oferta jeśli chcesz realnie polepszyć jakość świecenia swoich reflektorów nie oślepiając przy tym innych użytkowników dróg.
Jeśli czujesz się na siłach zrobić to samodzielnie to zerknij na ten wątek jak sobie chłopaki na wyspach z radzą z tym tematem.
http://www.civinfo.com/forum/lights/27142-angel-eyes-led-running-lights.html
dobra raczej im to oddam bo na pewno nie zrobie tego tak dobrze jak bym chciał :) jeszcze musze zrobić lampy tył led, ale to juz prędzej może sie sam pobawie :)
spróbuje się dogadać z ceną mam nadzieję ze coś zejdą i im to wyśle zamntuje i będzie kozacko :D
A jest jakaś różnica cenowa miedzy przeróbką fabrycznych halogenowych świateł na mini h1 a h7?
Czemu akurat zaproponowali ci xenon h1 a h7?
Pytałeś o cenę samej przeróbki bez zestawu HID?
butler.gdansk
10-04-14, 14:03
- Światła mijania były realizowane przez D2R. Wkładając soczewki bixenon w ich miejsce byłem zmuszony kupić D2S z powodów konstrukcyjnych.
- Światła drogowe zaś były realizowane przez żarówki H1. W jej miejsce włożyli mi soczewkę bixenon na mini H1.
Obie soczewki w reflektorze tej chwili pracują u mnie równolegle, tzn jak zapalam postojowe to palą się oba ringi, jak mijania to obie soczewki z przysłoną, jak drogowe to obie przysłony się otwierają.
Wszystkie żarniki kupowałem we własnym zakresie, płaciłem wyłącznie za przeróbkę reflektorów.
Bardzo ładnie wyszły te lampy, ja tylko nie ogarniam dlaczego nie ma dostępnych tuningowych lamp do naszych cifów, pomijam już że na soczewce z przodu dużo ładniej auto wygląda, ale to mnie już tak bardzo nie boli bo mam fabryczny xenon, ale te tylne lampy.... do audi po 2008 r jest już pełny wybór lamp ledowych w wielu wersjach, nawet do Porsche są dostępne lampy LED na tył a do Civiców nie ma :/ nie ogarniam
Moze by sie Hidretrofit podjal modyfikacji tylnych swiatel na LED, nie powinno byc to dla nich jakims duzo wiekszym wyzwaniem niz montaz HID ;)
Warto sie spytac :)
Pozdrawiam
Adrian aka Winni
Moze by sie Hidretrofit podjal modyfikacji tylnych swiatel na LED, nie powinno byc to dla nich jakims duzo wiekszym wyzwaniem niz montaz HID ;)
Warto sie spytac :)
Pozdrawiam
Adrian aka Winni
Troche inaczej to technicznie wyglada, tylnych lamp sie nie da rozkleic nie niszczac ich.
Zainteresował mnie temat :-) i mam jedno pytanie bo się nie orientuję, czy tam pozostaje h7 czy juz idzie xsenon?
Jeśli xsenon to ptrzebowalbym przetwornicę tak? I co z legalnoscią? tzn będę zmuszony dołożyć spryski,czujniki itd.?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Milion tematów już było na ten temat, spryski, samopoziomowanie i Ci najważniejsze homologacja na lampie ;-)
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Milion tematów już było na ten temat, spryski, samopoziomowanie i Ci najważniejsze homologacja na lampie ;-)
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Akurat "szkiełka" w ufo sa takie same dla halogenów i wyładowczych i mają oba oznaczenia na kloszu. Co do reszty zgoda.
Nie wiem czy się zrozumielismy,bo chcę dołożyć soczewki i czy tam mogą pozostać halogeny czy muszę zmieniać na xsenon? Klosze to wiem że są.takie same dla halogenów i xsenonów
wojtekww123
13-04-14, 01:48
Nie wiem czy się zrozumielismy,bo chcę dołożyć soczewki i czy tam mogą pozostać halogeny czy muszę zmieniać na xsenon? Klosze to wiem że są.takie same dla halogenów i xsenonów
Możesz zostawić halogeny. Ja tak mam ale nie polecam. Świecą lepiej ale prawdopodobnie przez to ze halogeny wytwarzaja więcej ciepła niż HID to na kloszach od srodka po miesiacu użytkowania pojawiła mi się jakaś zolta "maź". Jestem w trakcie wyjaśniania tematu co to jest.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka