Zobacz pełną wersję : ej6 problem z tylnym zawieszeniem
witam moj problem wygląda następująco. W dużym stopniu czuć jak by rzucało mi tył brak stabilności. Gdy wjadę w jakąś zapadniętą studzienkę to buja mnie. Słychać skrzypienie po wjechaniu w dołki. W czym może być problem ?
motomaniak1988
08-04-14, 23:47
amory masz dobre ? sprawdz dokladnie cale zawieszenie czy nic sie nie wysypalo.
amory mam po ponad 75%. Wydaje mi się, że problem może tkwić w wahaczach tylko nie wiem jak to sprawdzić
jak buja to najpierw bym sprawdzil duze cukierki a skrzypienie to bardziej od tulejek na srodku stabilizatora.
Jak cukiery są o.k. to musisz oblukać pozostałe tulejki na kanale
czy skrzypienie może być spowodowane gumami w wahaczach ?
jak buja to najpierw bym sprawdzil duze cukierki a skrzypienie to bardziej od tulejek na srodku stabilizatora.
Jak cukiery są o.k. to musisz oblukać pozostałe tulejki na kanale
"duże cukierki" co to jest i gdzie się znajduje ?
silenblocki tez moga skrzypiec.
Tu masz duze cukierki
http://i.imgur.com/aDm93zE.jpg
dzięki wielkie. Jak najlepiej sprawdzić czy to jest wina dużych cukierków? są częścią wymienna?
są częścią wymienną, ale niestety wprasowaną, więc zabawy jest co nie miara przy wymianie. Jak sprawdzić? po prostu zobacz czy guma nie jest sparciała i czy się nie rwie. Przy okazji zobaczy tzw małe cukierki, są również widoczne na zdjęciu.
ale niestety wprasowaną
duże cukierki są najluźniej osadzonymi tulejami z calego zawieszenia. Idzie je wybić nie za dużym młotkiem bez użycia dużych sił.
duże cukierki są najluźniej osadzonymi tulejami z calego zawieszenia. Idzie je wybić nie za dużym młotkiem bez użycia dużych sił.
Ja tam swoje przeciąłem i młotkiem zamontowałem nowe ;)
ile nowe mogą kosztować ? i najlepiej jakiej firmy kupić ?
ile nowe mogą kosztować ? i najlepiej jakiej firmy kupić ?
najlepiej oem
koszt 1 szt około 55zł w jdmschop.pl